Sklep a brak realizacji zamówienia

• Autor wątku Autor wątku mar96
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mar96

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, pod koniec marca w sklepie internetowym BRW zamawiałem stelaz 180x200, łóżko 160x200 i prześcieradło z dostawą(koszt ok 3000+80zł dostawa)

Po jednym dniu od zamówienia anulowano je, wykonałem już przelew, do czasu anulowania został zaksięgowany

Złożyłem drugie zamówienie, takie samo, za które nie zapłaciłem. Przewidywany czas dostarczenia zamówienia to 14 dni

Po 2 tygodniach dzwonie do nich i pytam co z moim zamówieniem, odpowiedzieli, ze jedno zostało anulowane(przez sklep) na pytanie dlaczego? Odpowiedzieli, ze rozmiar stelaza nie zgadzal sie z lozkiem i anulowali bo to ja pomylilem, a nawet nie zadzwonili ani nic, a drugie zamowienie nie zostalo oplacone, tlumaczylem im, ze pierwsze zamowienie zostalo oplacone, nie moglem rowniez uzyskac zwrotu swoich pieniedzy, poniewaz nie mieli zaplaty w systemie, a nikomu nie chcialo sie sprawdzic czy pieniadze sa na koncie, gdyz wysylalem im potwierdzenie przelewu. Minely 3 tygodnie zamrozili mi 3 tysiace, nie wiedza czy zamowienie jest realizowane jak "nie zostalo oplacone" czy dopiero od tej "zaplaty" musze czekac 14 dni, nic nie wiem. Szef na wakacjach, bedzie za 2 tygodnie, a ja czekam, do konca tygodnia moglbym kupic ten sam materac o 400zl taniej, wiec tez mi zalezy na szybkim "odmrozeniu" moich srodkow.

Pojechalem do sklepu, to zaczeli pytac, czemu chce anulowac zamowienie, po godzinie oni nie wiedzieli czego ja chce, mniejsza o to.

Mam dwa pytania:
Jak moglbym odzyskac swoje pieniadze, albo towar?

Jesli dostarcza mi pieniadze, badz towar po miesiacu, czy pozniej, to jak moglbym domagac sie rekompensaty za stracony czas, a takze pieniadze, ktore moglbym zaoszczedzic przy zakupie materaca na promocji?

Prawnie rekompensaty żadnej nie otrzymasz. Tylko dobra wola sklepu. Może uda ci się dostać jakiś rabat na przyszłe zakupy.
Na pieniądze które mogłeś zaoszczędzić na materacu z promocji nie masz żadnych szans.

Powrót