sklep internetowy (aukcje) PILNE!

• Autor wątku Autor wątku Monika214
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Monika214

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam.
chciałabym założyć sklep internetowy z aukcjami (coś w stylu Za10Groszy). zastanawiam się tylko czy jest to do końca legalne? Chodzi o to, że aby wziąć udział w aukcji trzeba wykupić punkciki (co jest moim głównym zyskiem). Każdy punkcik daje prawo do zalicytowania towaru a jego cena rośnie o grosz. W związku z tym ja zarabiam na punkcikach a ktoś kupuje np. aparat za 30zł. Proszę o pomoc

A jak to się ma do prawa pracy?

A co do takich serwisów to poczytaj na necie.
Są opinie, że to bardziej hazard niż handel (a hazard sieciowy jest w Polsce nielegalny).
Jednak o ile mi wiadomo to żadnego z takich serwisów jeszcze nie zamknęli.

drzemik napisał:
A jak to się ma do prawa pracy?
.
A co ma do tego prawo pracy ?:o

Ostatnio rozważałem z moim biurem podatkowym koncepcję portalu, gdzie klient najpierw kupował by umowną walutę wewnętrzną np: dukaty. Powiedzmy 10 dukatów za 10PLN. Potem te dukaty mógł by zamieniać na różne usługi portalu. Powstał problem jak to zafakturować - bo taki dukat to nie usługa ani towar. Takie nic konkretnego.
Z drugiej strony operatorzy GSM sprzedają zasilenia kart prepaid. W momencie sprzedaży, że wiadomo na co pójdzie i w jakich proporcjach ta kasa: czy np: na smsy czy rozmowy. jakoś to jednak działa.
Jeszcze tego nie "rozkminiliśmy" :)

Ostatnia edycja:
To może być podciągnięte pod usługę świadczoną przez portal.

Drzemik pisał o prawie pracy bo prawdopodobnie z tamtąd ten post został przeniesiony.

Powrót