C
cookie_monster13
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, jestem nowy na tym forum i mam pytanie. Zamówiłem w sklepie internetowym zabawki (kwota ok. 250zł z przesyłką). Towar przyszedł uszkodzony, zadzwonilem z reklamacją i sklep odesłał nowy towar, tym razem bez możliwości sprawdzenia przy kurierze. Okazało się, że towar ponownie jest uszkodzony. Po telefonie do sklepu otrzymałem polecenie odesłania towaru z pisemnym żądaniem zwrotu gotówki. Tak też uczyniłem, i w tym momencie zaczyna się problem, ponieważ hurtownia produkująca zabawki chce spisania protokołu reklamacyjnego (sklep kazał odesłać towar od razu, działo się w środę, kurier zabrał paczkę w piątek rano a od sklepu dostałem maila, że mam spisać protokół reklamacyjny w piątek wieczorem !).
W tym momecie nie mam ani zamawianego towaru (nawet uszkodzonego) ani pieniędzy, pani która mi poleciła wysłać uszkodzony towar już nie odbiera telefonów, a pan który przejął sprawę mówi, że odda pieniądze jak odda mu hurtownia. Przy okazji pokazując maile, że hurtownia sądzi, że to moja wina bo się pośpieszyłem z odesłaniem uszkodzonego towaru.
Proszę o poradę jak mam odzyskać albo sprawny towar albo pieniądze.
W tym momecie nie mam ani zamawianego towaru (nawet uszkodzonego) ani pieniędzy, pani która mi poleciła wysłać uszkodzony towar już nie odbiera telefonów, a pan który przejął sprawę mówi, że odda pieniądze jak odda mu hurtownia. Przy okazji pokazując maile, że hurtownia sądzi, że to moja wina bo się pośpieszyłem z odesłaniem uszkodzonego towaru.
Proszę o poradę jak mam odzyskać albo sprawny towar albo pieniądze.