Sklep internetowy, podatek i inne

• Autor wątku Autor wątku asdfghg1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asdfghg1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, chcialem otworzyć sklep internetowy za pośrednictewm strony sklepyfimrowe.pl. Ogólnym planem jest sprzedaz produktu zamawianego w innym sklepie internetowym i wysylka do mojego klienta.
czy jest możliwość taka zeby wyslac potwierdzenie zakupu online ?
Czy musze zdecydowac sie na zamawianie towaru do siebie i wysylka dopiero.

kolejnie na allegro jest cos napisane ze powyżej kwoty 1000 zł sprzedawca zobligowany jest do płacenia podatkow.

czy ja jestem zwolniony z placenia podatkow, bo na stronie "sklepyfirmowe.pl" nie ma nic konkretnego o placeniu podatkow tylko u nich jest prowizja 1%.

Jesli ktos zdecyduje sie odpisac z góry dziękuje.
ps, nie znam sie na prawie :)

Nie widzę związku między potwierdzaniem zakupu online a koniecznością wysyłki towarów od siebie. Co miałeś na myśli?

Podatki w Polsce są takie same dla każdego, nie ma znaczenia jak prowadzisz działalność. Lepiej zacznij od poradników dla zakładających działalność gospodarczą, bo będziesz miał duże kłopoty i długi.

tak tez zamierzam zrobic ale najpierw chce sie dowiedziec czy jest mozliwosc wlasnie
ze ktos by u mnie kupował a ja bym robil zamowienie w innym sklepie i byl posrednikiem odprowadzajacy swoja marże.
chce rozwiac swoje watpliwsoci bo zalezy mi na tym a jestem dopeiro z samym pomyslem.

Nic nie stoi na przeszkodzie. Są nawet sklepy, które opakują towar dla Twojego klienta w Twój firmowy papier. Kwestia umowy ze sklepem.

no i to jest odpowiedz na którą liczyłem.
To teraz musze poczytać kilka poradników, skontaktować sie z owym sklepem i z "sklepfirmowy.pl" .
Dobrze to dzieki za odpowiedz. Chyba to tyle :) W razie jakis jeszcze watpliwosci wroce na to forum bo jestem mile zaskoczony szybka pomocą pozdrawiam

Powrót