Sklep internetowy przestał działać, Gwarant nie uznaje reklamacji

• Autor wątku Autor wątku irq80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

irq80

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

W dniu 09.10.2021 w sklepie internetowym ROCK ON kupiłem na raty 2 lasery dyskotekowe. Po półtora miesiąca jeden z laserów się zepsuł, złożyłem reklamacje w sklepie ROCK ON z tytułu ustawy konsumenckiej (wymiana na nowy). Sklep reklamację przyjął i wysłał laser do serwisu MUSIC EXPRESS.

Po miesiącu laser wrócił z serwisu naprawiony ale z inną usterką wpływającą na wyświetlanie obrazu. I tak 4 razy, za każdym razem laser wraca coraz bardziej uszkodzony.

W międzyczasie sklep ROCK ON przestał istnieć a serwis MUSIC EXPRESS przejął role gwaranta.

Gwarant nie uwzględnia moich żądań i terminów na odpowiedź, pomimo tego ze wysłałem film w którym widać wady lasera.

Link do filmu. Po lewej laser który jest reklamowany. Obraz powinien wyglądać jak na tym po prawej.

https://drive.google.com/file/d/1OhPxlvBXZccsKg8jvy967pnyCHZJB1pl/view?usp=sharing

W dniu 26.08.2022 dostałem maila od MUSIC EXPRESS

"Nagranie już zostało przekazane do ponownej weryfikacji przez technika oraz fabryki.
Oddzwonię do Pana , ponieważ mamy inną propozycję .
Wymiana urządzenia w tej chwili nie będzie realizowana .

W pierwszej kolejności , proszę o podanie danych adresowych -zlecę odbiór -drugiego urządzenia od Pana .

Dokonamy wertyfikacji 2-szt , musimy mieć obydwa urządzenia by dokonać porównania, kalibracji urządzeń .

Jeśli nie zdecyduje się Pana na to rozwiązanie , odsyłamy urządzenie które odesłąła Pan do nas do Pana , poniewazż podtrzymujemy naszą opinię z 2 poprzednich serwisów, że urządzenie jest w 100% sprawne .

Wina nie leży w urządzeniu."

Wysłanie drugiego (sprawnego) lasera nie wchodzi w grę, ponieważ mam obawy o stan w jakim do mnie wróci.

Jakie kroki prawne muszę podjąć, żeby zrezygnować z zakupu i odzyskać pieniądze?

Powrót