Sklep nie oddaje pieniędzy za zwrot

• Autor wątku Autor wątku koolzoli
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

koolzoli

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dzień dobry,

historia w skrócie: kupiłem towar przez sklep internetowy, przymierzyłem, odesłałem, w ciągu 5 dni od daty otrzymania towaru, z powrotem z formularzem zwrotu i rachunkiem. Dwa tygodnie od daty otrzymania zwrotu przez sklep (3 marca) minęły 17 marca. Posiadam dokumenty w postaci zdjęcia formularza zwrotu, rachunek, protokół przekazania towaru do kuriera, informacje o otrzymaniu przez sklep towaru, korespondencje ze sklepem. Na pytania do sklepu o zwrot dostaję odpowiedź, że zaraz sprawdzą i dostaję informacje o terminie który nie jest spełniony. Jak mogę wyegzekwować od sklepu zwrot?

Pierwszy raz spotykam się z taką sytuację i nie wiem jak sobie poradzić. Proszę o pomoc.

W wielu wczesniejszych tematach które są dostepne na forum a wyswietlają się po wybraniu opcji SZUKAJ pisze zeby np. wyslac przedsadowe wezwanie do zaplaty.

Dziękuję. W takim razie, piszę i wysyłam przedsądowe wezwanie do zapłaty.

Dobrze. Dzisiaj mija ustalony 5 dzień od doręczenia przedsądowego wezwania do zapłaty, a przelewu jak nie było, tak nie ma. Proszę mi napisać co teraz mam poczynić. Nigdy nie podawałem nikogo do sądu, ale obawiam się, że tak mi napiszecie. Co teraz?

Nigdy nie byłem w sądzie i nie wiem jak to zrobić, do jakiego działu się zgłosić, jakie dokumenty złożyć. Ktoś może mi podpowiedzieć?

poszukaj poradników jak złożyć*pozew w e-sądzie

Powrót