Sklep odmawia zwrotu laptopa z zamówienia internetowego

• Autor wątku Autor wątku mmacm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mmacm

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry.

W bardziej znanym sklepie z elektroniką na literę S a kończący się na literę n, na stronie internetowej tego sklepu dokonałem zamówienia na laptopa. Zakupu był na raty i na firmę. Po 3 dniach kurier dostarczył mi laptopa jednak nie działała w nim bateria, był to produkt fabrycznie nowy. Jednak po 2 dniach korzystania z laptopa doszedłem do wniosku że nie trafiłem z wyborem i ten model mnie nie satysfakcjonuje, niedziałającej bateri nie obawiałem się bo wiedziałem że to podlega pod naprawę gwarancyjną. Udałem się do tego marketu i wyjaśniłem sytuację że zgodnie z prawem mam 7 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny jeżeli było to zamówienie internetowe. Odmówili przyjęcia towaru bo nie działa ta bateria i zaproponowali serwis laptopa, problem w tym że jak laptop wróciłby z serwisu to skończy się czas na możliwość zwrotu. Ostatecznie wypełniłem formularz rękojmi, laptopa odeslali do serwisu i naprawili ale odmowili zwrotu bo "spowodowało by to zbyt duże koszty". Proszę o pomoc co mogę zrobić w tej sytuacji tak abym mógł zwrócić tego laptopa. Uważam że to trochę nie sprawiedliwe jeżeli odmawiają przyjęcia na zwrot z zamówienia internetowego bo towar od początku był wadliwy a przez ten serwis minął czas na zwrot

To akurat wewnetrzby uklon tego sklepu w strone klienta, ze zamowienia internetowe na firme pozwalaja zwrocic w ciagu 7 dni

Przy zakupach przez internet kupujący ma prawo zwrócić towar w ciągu 14 dni od otrzymania go, jeżeli był brany na firmę to jest 7 dni, na to się powoluje

loco1 napisał:
To jakieś nowe prawo?

Nie komentuj jak się nie znasz. On ma prawo BEZ PODAWANIA przyczyny oddać laptop, problem w tym, że musi on byc NIEUŻYWANY, tj. oryginalnie zapakowany i brak śladów użytkowania.

undefinedman napisał:
musi on byc NIEUŻYWANY, tj. oryginalnie zapakowany i brak śladów użytkowania.

Użyję Twoich słów - Nie komentuj jak się nie znasz.

Powrót