Sklep uznał reklamację, wymiana na ten sam model, ale karze dopłacić

• Autor wątku Autor wątku tpc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tpc

Użytkownik
Odpowiedzi
35
Witam! Jakiś czas temu kupiłem buty w sklepie Sizeer. Dostałem na nie rabat 50% (przy zakupie 2 par - druga za połowę ceny). Cena bez promocji to około 280 zł, czyli zapłaciłem 140 zł. Buty rozkleiły się, oddałem je na reklamację, którą sklep uznał (wymiana na ten sam model). Ale będąc w sklepie ekspedientka, każe mi dopłacić te 140 zł, jak w cenie oryginalnej. Trochę tego nie rozumiem, bo wymiana to wymiana. Czy mogę coś zadziałać?

Ostatnia edycja:
Niech ta niedouczona pańcia poda Ci podstawę prawną na mocy której domaga się dopłaty.

nie może żądać dopłaty

arturoooo napisał:
Na czym opierasz swoje twierdzenie?
Pewnie na tym, że naprawa szkody ma być nieodpłatna. Dlaczego w ogóle zadałeś to pytanie?

@GrubyMiś: pewnie dlatego zadałem, że autorka postu chciałaby dostać odpowiedź + jakieś uzasadnienie w postaci podstawy prawnej. Myślisz, że jak pójdzie do sklepu i powie "pani nie może żądać dopłaty" do ekspedientka się przejmie?

A jak autorka wątku będzie kumata to wrzuci Twoje "nieodpłatne naprawienie szkody" w google i znajdzie masę ciekawych artykułów.

Co jej po suchym "nie może żądać dopłaty"?

arturoooo napisał:
pewnie dlatego zadałem, że autorka postu chciałaby dostać odpowiedź
więc trzeba było odpowiedzi udzielić, a nie zadawać pytanie na które odpowiedź znasz. Wprowadzasz tylko zamęt.

GrubyMiś napisał:
więc trzeba było odpowiedzi udzielić, a nie zadawać pytanie na które odpowiedź znasz. Wprowadzasz tylko zamęt.

Zamęt wprowadzają osoby których wypowiedź nic NIE wnosi do wątku jak choćby "nie może żądać dopłaty".

Powrót