M
Malvit
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 31
Witam, potrzebuje pomocy. Mam problem nie daje mi to spokoju. Opisze moja historie w skrócie. Pracowałam 3.5 roku w firmie, na 16.04 miałam ustalony termin operacji szczęki w polsce,również skomplikowanej nie mogę żuć normalnie do tej pory. W Polsce jestem na Krusie,zdecydowałam sie szybko zarejestrowac na krusie bo z karta AOK były problemy,chciałam zeby zabieg był w polsce ze wzgledu na trudny czas pooperacyjny. Moj pracodawca wystawił mi umowe o prace do 4.04 zeby sie mnie pozbyc. Nie było to miłe,juz tam nie wroce. Przyjechalam do niemiec w czerwcu zaczełam prace w hotelu, złozylam wypowiedzenie 11.08 ze względów zdrowotnych,mam jeszcze bóle, i komplikacje, okazało sie ze bede miala drugi zabieg pod narkoza w pazdzierniku lub listopadzie nie znam daty czekam na telefon od hirurga z wolnym terminem,śruby które mam w szczęce popuszczały. Ten hotel wysłał mnie do Arbeitsamtu z tym problemem i z tym wypowiedzeniem. Co mam robić jestem tutaj w Niemczech,na wyjazd wykupilam ubezp.podrózne compensa. Przeciez niejak mam krus w polsce to oni pokryli moja operacje... to co mam zrobic zarejestrowac sie w arbeitsamt i zgłosic ze pozniej wyjezdzam na zabieg? Ale przeciez ubezp zdrowotne tutaj musze miec ciagłosc jestem tu zmeldowana. Moze lepiej nie isc do tego urzedu