LeszsekS napisał:
Nie jesteśmy suportem tam tego portalu ale podpowiem Ci: 3. Zobowiązania użytkownika na rzecz Facebooka i naszej społeczności; pkt. 3.
Przeczytaj go uważnie.
Czyli tak cytując regulamin : "
Szczególnie w przypadku udostępniania, publikacji lub wysyłania treści objętych prawami własności intelektualnej (np. zdjęć czy filmów) w naszych produktach lub w powiązaniu z nimi użytkownik przyznaje nam niewyłączną, zbywalną, obejmującą prawo do udzielania sublicencji, bezpłatną, globalną licencję zezwalającą na obsługiwanie, wykorzystywanie, dystrybuowanie, modyfikowanie, uruchamianie, kopiowanie, publiczne odtwarzanie lub wyświetlanie, tłumaczenie jego treści i tworzenie na ich podstawie materiałów pochodnych (zgodnie z wybranymi przez użytkownika ustawieniami prywatności i aplikacji). Oznacza to na przykład, że udostępniając zdjęcie na Facebooku, użytkownik daje nam pozwolenie na przechowywanie, kopiowanie i udostępnianie go innym użytkownikom (w tym przypadku też zgodnie z ustawieniami swojego konta), np. dostawcom usług obsługującym nasz serwis lub inne produkty Facebooka, z których użytkownik korzysta."
Jeśli ja miałem profil publiczny, to każdy mógł pobrać zdjęcie bo ja świadomie się na to godziłem. Żona miała profil tylko dla znajomych, więc zawęża się grono ( choć i czasem z kont znajomych powstają fake konta).
Reasumując - nic nie ugram bo :
1. Nie wiemy kto pobrał zdjęcia
2. Zgodziliśmy się udostępnić je innym użytkownikom.