Skreślenie lokatora z listy przydziału mieszkaniowego.

• Autor wątku Autor wątku daga260
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

daga260

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Witam. Chciałabym zaczerpnąc informacji na temat postepowania w przypadku, gdy osoba widniejąca na przydziale mieszkania, nie jest w nim zameldowana i mieszka od ponad 20 lat poza granicami Polski. Czy istnieje możliwosc skreślenia takiej osoby z listy przydziału i jakie są procedury. Wyjaśnienie:
Moja zmarła mama była najemcą mieszkania komunalnego. Na liście przydziału widnieją 4 osoby tj, mama ( osoba juz zmarła), tata, brat oraz ja. Po śmierci mamy, tata został głownym najemcą w/w lokalu mieszkalnego. Zameldowane w nim są 4 osoby ( tata, dwójka wnucząt, ja). Teraz pytanie zasadnicze: czy jest możliwosc skreślenia z listy przydziału mojego brata, który niedośc, że nie jest zameldowany w tym mieszkaniu, to jeszcze mieszka od ponad 20 lat poza granicami Polski??? I czy po wykupie takiego mieszkania tata może przepisac je na moją osobę???
Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje na ten temat. :what:

Jeśli ktokolwiek z Was wie coś na ten temat, to bardzo proszę o jakieś informacje, bo bardzo pilnie potrzebuje wskazówek czy cokolwiek można zrobic w takim przypadku. :help:

Do czego jest potrzebne to "wykreślanie"? Bo jakoś nie wiem co ma na celu usuwanie ze starych papierów osoby, która miała prawo zamieszkać z rodzicami.

Droga demagogio, chodzi o to by ta osoba, a w tym przypadku mój brat, nie miał żadnych praw do tego mieszkania po śmierci drugiego rodzica. Domniemam , że nie ma potrzeby wykreślania skoro są to " stare papiery". Proszę wybaczyc tą ironię, ale jest to dośc zawiła sytuacja rodzinna. Nie znam się na prawie administracyjnym dlatego zwracam się z prośbą do Was o jakiekolwiek informacje.

Powrót