Skreślenie z listy studentów.

• Autor wątku Autor wątku Staszeg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Staszeg

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie,
Znalazłem się w nieco dziwnej sytuacji. Moja uczelnia , z powodów finansowych
, musiała przenieść się do innego miasta , z tego powodu niestety nie zdałem 2 razy 4 semestru. Po drugim razie , stwierdziłem ,że poszukam innej szkoły i znalazłem. Przez własną głupotę olałem troszkę temat bo nie zorientowałem się jak wygląda przeniesienie. Minęło pół roku ,a ja złożyłem dokumenty tylko do tej nowej szkoły. Nie składając prośby o przeniesienie , prośby o powtarzanie 4 semestru po raz 3 , ani prośby możliwość zdawania 4 semestru w trakcie trwania 5 semestru. Myślałem ,że zostanę skreślony z listy studentów przez niezłożenie indeksu w terminie (kiedyś 2 tygodnie po terminie składania indeksu otrzymałem pismo o skreśleniu z listy z tego tytułu), niestety tym razem tak nie było , po pół roku uczelnia zadzwoniła do mnie z pytaniem , dlaczego nie chodzę na zajęcia. A przecież nie zdałem 4 semestru oraz nie pisałem prośby o powtarzanie go , uczelnia natomiast naliczała mi czesne przez pół roku. Czy mam prawo odwoływać się od tej decyzji? prosić o umorzenie ? czy mogę zrobić cokolwiek ?

Pozdrawiam

Powrót