A
Allan184
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 123
Ja mam taki problem.Ostatnio skończył się semestr więc złożyłem przez ussos podanie o przedłużenie semestru.Niedługo pojawiała się potem informacja o skreśleniu mnie z listy studentów,właśnie na ussos.Według prawa ile czasu uczelnia ma na rozpatrzenie podania o przedłużenie semestru,bo coś chyba pisało że 5 dni.Czy w związku z tym logiczne jest że gdyby na uczelni wypadło jakieś zaliczenie poprawkowe w terminie kiedy nie zostanę przywrócony na studia,czy podanie nie zostanie rozpatrzone pozytywnie ja nie mam prawa w nim wystąpić.
W związku z tym jeżeli podanie o przedłużenie sesji zostanie rozpatrzone pozytywnie zostanę automatycznie przywrócony na studia czy trzeba jeszcze pisać odwołanie o nie skreślenie z listy studentów?
A jeżeli powiedzmy cała procedura potrwa np dwa tygodnie czyli przepadną mnie zajęcia w tym okresie,czy to jest podstawa do nieusprawiedliwienia nieobecności,bo przecież będąc skreślonym z listy studentów nie mam prawa chodzić na zajęcia,a także nie ma mnie na listach obecności?
W związku z tym jeżeli podanie o przedłużenie sesji zostanie rozpatrzone pozytywnie zostanę automatycznie przywrócony na studia czy trzeba jeszcze pisać odwołanie o nie skreślenie z listy studentów?
A jeżeli powiedzmy cała procedura potrwa np dwa tygodnie czyli przepadną mnie zajęcia w tym okresie,czy to jest podstawa do nieusprawiedliwienia nieobecności,bo przecież będąc skreślonym z listy studentów nie mam prawa chodzić na zajęcia,a także nie ma mnie na listach obecności?