Skrypt php - sprzedanie

• Autor wątku Autor wątku fjudzi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fjudzi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Ostatnio napisałem skrypt php. Jednej osobie sprzedałem go i napisałem, że sprzedaję go na wyłączność, lecz później sprzedałem go jeszcze jednej osobie. Jedna osoba mówi, że skrypt niby nie działa. Został on sprzedany po prostu "przez gadu gadu". Nie był kupywany on na allegro itp. Jest on mojego autorstwa. Pierwsza osoba pisze, że został on sprzedany kilku osobom i sprawa do sądu trafi. Druga, że sprzedałem niedziałający skrypt i żąda zwrotu pieniędzy (wysłał kase dobrowolnie na konto bankowe). Grozi mi coś za to? Przypominam, że nie kupywali oni mojego skryptu na aukcjach tylko przez gg dogadywalismy sie.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

a co to za różnica czy gg czy allegro? allegro jest tylko pośrednikiem, pomagającym zawierać umowy, które moża zawierać i na wiele innych sposobów.

Przeniesienie praw autorskich majątkowych albo licencja wyłączna wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności. Tak więc ten problem odpada.

Nie wiem dlaczego skrypt nie działa, powinien Pan w ramach rękojmi naprawić produkt (art. 556 i następne kc).

Jedna osoba grozi "kradzieżą mienia". Czyli nic mi nie mogą zrobić za to?

Te osoby grożą mi:
"celowe wprowadzanie w błąd celu nabycia korzyści majątkowych (oszustwo), kradzież mienia własnego (kradzież)"
Czy te zarzuty są prawdziwe? Czy nic mi nie mogą zrobić?
Proszę o szybką odpowiedź, pilne.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Z opisu wynika, że nic Pan nie ukradł, więc w czym problem?

Proszę nie pisać posta pod postem. Kolejne będę usuwał.

Powrót