Skutki licytacji - czy mozna zatrzymac ruchomosci

• Autor wątku Autor wątku Hania31
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Hania31

Użytkownik
Odpowiedzi
55
W trakcie licytacji moja bratowa nabyla dzialke. Obecnie poprzedni wlasciciel domaga sie wydania rzeczy znajdujacych sie w domku letniskowym. Cyz ma do tego prawo ? Czy licytacja jest obejmuje wszystko co znajduje sie na terenie ogrodka dzialkowego i rzeczy znajdujacych sie w budynku. ZAznaczym, ze porzedni wlasciciel po licytacji nie wniosl zadych zastrzezen czy uwag. Pieniadze otrzymal tydzien po licytacji. Prosze o krotka odp.

Bratowa kupiła działkę, czy ruchomości również? Jeśli tylko działkę, to ruchomości ma wydać właścicielowi.

HAllo, jest to wycena "wartosc nasadzen roslinnych i naniesien budowlanych na dzialce ....ROD.."Nic nie ma o ruchomosciach znajdujacych sie w domku letniskowym. JEst natomiast punkt "Uwagi i zastrzezenia", ktory jest podpisany przez wlasciciela dzialki. Nic tam nie wspomnial ze chcialby zatrzymac jakies ruchomosci z domku i nie ma zadnych zastrzezen. Teraz dopiero sobie przypomnial, ze chcialby cos zabrac. Kilka razy balo proszone aby zglosil sie i odebraz rzeczy, ktore chcialby zabrac ale odp. jest zawsze jedna "nie mam teraz czasu". Byl rowniez dany ostateczna termin i mozliwosc wejscia na dzialke i odebrania rzeczy, odp "nie mam czasu". Zamawiamy kontener i wszystko bedzie wyrzucone tak mozna zwlekac latami

Wszystko co jest na trwałe związane z gruntem należy do niego. Nasadzone drzewa/krzewy również.
"Nic nie ma o ruchomosciach znajdujacych sie w domku letniskowym.
A co ma być, skoro ruchomości nie były przedmiotem egzekucji.

Chyba sie nie zrozumialysmy.
1. licytacji podlegala dzialka pracownicza, rzeczoznawca wycenil nasadzenia i dudynek.
2. dzialka - grumd nie nalezy do wlasciciewla X lecz do ogrodkow dzialkowych (dzierzawa)
3. przedmiotem licytacji byly nasadzenia i znajdujacy sie tam domek
4. Moja bratowa wylicytowala, zaplacila, zostala przyjeta w poczet dzialkowcow
5. Teraz pan X dopomina sie o rzeczy znajdujace sie w domku, choc mial 2 lata czasu, mial czas rowniez przed licytacja zabrac to co chcial
6. moja bratowa chce uporzadkowac domek i nie ma czasu az pan X raczy sie pojawic i przejzec rzeczy, ktore leza tam od lat sa brudne, zaplesniale i nadaja sie tylko do wyrzucenia. Po prostu utrudnia zycie i jest zlosliwy

Powrót