slub z hindusem (pobyt nielegalny) + ciaza CO ROBIC???

• Autor wątku Autor wątku Nosaczek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nosaczek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!

Mam podobny problem jak inna uzytkowniczka tego forum tylko troszke bardziej skomplikowany.

Mieszkam w angli od ponad 2 lat, jestem zareczona z moim chlopakiem hindusem ktory jest tutaj nielegalnie wygasla mu wiza ok 2 lat temu.
Bardzo chcemy sie pobrac i zalozyc rodzine odkrylam ze jestem w ciazy jest to najwieksze szczescie jakie moglo nas spotkac tylko wlasnie nie potrafimy sie cieszyc z tego malego szczescia szcegolnie ja bojac sie o swojego ukochanego praktycznie codziennie :(

Nie wiemy co robic kazdy mowi cos innego.

Predzej bylam pewna ze wszytsko sie ulozy jednak teraz gdy jestem w ciazy strasznie sie martwie wrecz zadreczam a wiadomo teraz to najmniej wskazane :((

Przeczytalam caly poprzedni watek pt: Slub z hindusem chcialam sie jednak dowiedziec czy dziecko cos zmienia???

Dziecko urodze tutaj potem chcemy jechac do Indii i wiziasc slub jednak jak przeczytalam nie jest to takie latwe bo mojej drugiej polowce wbija pieczatke ze byl tutaj nielegalnie chcemy jednak wrocic tutaj nie wyobrazam mieszkac sobie w polsce przez kilka lat aby mogl on legalnie zamieszkac w angli wiem powinnam isc do dobrego prawnika bylismy u 2 niestesty nie najlepszych tak aby sie dowiedziec mniej wiecej jak tow yglada niestety wiekszosc z nich nie jest pewna jak to wyglada z prawem polskim.

Mam jeszcze drugie pytanie jak bedzie wygladala procedura z paszportem wiem ze nie bedzie raczej problemu z zarejestrowaniem dziecka w angli z nazwiskiem narzeczonego bo podobno wystarszczy ze stawi sie matka boje sie jednak o polski paszport przeczytalam ze potrzebna jest zgoda narzeczonego, dokumenty nawet i jego obecnosc... bardzo chcemy aby malenstwo mialo od poczatku nazwisko ojca boje sie jednak iz bede musiala podac sie za samotna matke :(

Bardzo prosze o odpowiedz i dziekuje z gory!!!!

Dziecko w waszym zwiazku nie zmienia niczego,prawnicy podkreslaja,ze ulatwia w zalegalizowaniu zwiazku,ale nie jest to do konca prawda.Jesli uda ci sie w Wielkiej Brytanii wziac slub z narzeczonym(wiem,ze nie jest to latwe jesli jest on nielegalnie,jestem w podobnej sytuacji i tez nad tym pracuje)i oddacie swiadectwo slubu do prawnika,ktory bedzie staral sie o pozyskanie pobytu tymczasowego dla wspolmalzonka,dziecko bedzie jedynie dowodem na to,ze wasze malzenstwo nie jest fikcyjne i nie zostalo zawarte dla pozyskania dokumentow.
Jesli chcesz dowiedziec sie czegos wiecej to napisz na babalove20girls@yahoo.com

Powrót