ślub z obcokrajowcem

• Autor wątku Autor wątku Nati123321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
N

Nati123321

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Mam problem. Mój znajomy ostatnio poprosił mnie, żebym wyszła za mąż za jego brata, tylko po to, żeby on dostał papiery na pobyt legalny w Niemczech. Oni są pochodzenia albańskiego. Może i byłabym zdecydowana to dla niego zrobić, ale mam wątpliwości co do ewentualnego podziału majątku po rozwodzie i do tego czy w ogóle mogę takie coś zrobić nie mając obywatelstwa niemieckiego, ale mieszkając i pracując w Niemczech. Czy w Niemczech jest też tak, że po rozwodzie trzeba się dzielić majątkiem z "mężem"? Nie oceniajcie mnie po tym, co chcę zrobić, tylko proszę o jakiekolwiek informacje na ten temat.
P.S. Wiem, że to jest nielegalne, więc co ewentualnie by mi za to groziło? Jaka kara?

Nati123321

Zarobisz pare groszy a możesz mieć kłopoty czy to jest ci potrzebne on wyjedzie bez powiadomienia Cie a ty będziesz szukała go do rozwodu i masz kłopot z nim przez 5 lat z urzędami.

no właśnie chodzi o to, że on by mi nie zapłacił nic...korzyść z tego bym miała jedynie taką, że miałabym niższy podatek zabierany z wypłaty...on chce po prostu mieć możliwość mieszkania i pracowania w Niemczech...jakie argumenty mogę dać, żeby odmówić komuś na kim mi zależy?bo prosi mnie o to mój bardzo dobry znajomy...a ten za którego miałabym wyjść za mąż jest jego bratem :rolleyes:

bo to jest nielegalne i to jest czyn karalny. A poza tym bedziesz dzieki temu odnosic korzysci finansowe. To jest poza tym forum prawne, na ktorym nie udziela sie informacji, w jaki sposob najlepiej lamac prawo! Dlatego temat zamykam

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót