Słuchanie rosyjskiego hymnu

• Autor wątku Autor wątku Marzena5743
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

Marzena5743

Użytkownik
Odpowiedzi
56
Dzień dobry,
Ostatnio mam problemy z sąsiadami Ukraińskimi i zaczęłam słuchać hymnu Rosyjskiego i strasznie się to Moim najukochańszym sąsiadom nie podoba. Straszną że będą wyciągać konsekwencje. Teraz pytanie co mogą wskurać.

Kolega jak wyżej. Prawnie nic ci nie zrobią, słuchanie rosyjskiego hymnu nie jest zakazane, chociaż w takich okolicznościach po prostu burackie. Inna sprawa, że po prostu mogą cię naklepać

Puszczając im ruski hymn narobiłaś sobie jeszcze większych problemów.

X234 napisał:
Puszczając im ruski hymn narobiłaś sobie jeszcze większych problemów.
Jakich proszę jaśniej bo po komentarzach już zaczęłam puszczać. Sporadycznie raz na noc i raz z rana. Klepanie nie wchodzi na szczęście w grę więc spokojnie. O to się nie muszę martwić.

Marzena5743 napisał:
Jakich proszę jaśniej bo po komentarzach już zaczęłam puszczać. Sporadycznie raz na noc i raz z rana. Klepanie nie wchodzi na szczęście w grę więc spokojnie. O to się nie muszę martwić.

Mogą ci np. :
- dawać psią kupę na wycieraczkę
- zarysować drzwi
- zarysować auta
- wsadzać do skrzynki pocztowej śmieci
- narysować sprayem penisa na drzwiach, albo niecenzuralne słowa
- inne kreatywne rozwiązania

Jeśli nie ma monitoringu to nie będzie żadnego dowodu, że to zrobili. Samo to, że powiesz Policji że się nie lubicie nie będzie w Sądzie żadnym dowodem. Bo cel twojego pytania jest chyba taki...

Puszczanie hymnu rosyjskiego w Polsce, gdzie była komuna, II Wojna Światowa, zabory itd. jest obrzydliwe i żałosne. Powiem wprost- to jest upośledzenie umysłowe. Tym bardziej w czasie, gdzie okupują Ukrainę. Możesz nie lubić sąsiadów, ale są granice. Opuścili swój kraj z powodu agresji rosji. Być może ich bliscy zginęli na wojnie. Spokrewnieni z nimi mężczyźni pewnie walczą na froncie. Sąsiedzi martwią się o nich. Ja na ich miejscu zrobiłbym te 5 rzeczy powyżej.

Wyobraź sobie sytuację, że mieszkasz w Niemczech. Masz kosę z sąsiadem Niemcem. I on ci puszcza z góry audio hitlera z II WŚ. Fajnie?

Ostatnia edycja:
Te wrzutkę Marzeny można i odebrać też jako nijako tzw prowokację ;) a tym bardziej w obecnej sytuacji politycznej, społecznej etc.

Samo odsłuchiwanie hymnu nie jest karalne tak samo jak np. wciskanie dzwonka do drzwi. Jednak oba takie działania w nadmiernym natężeniu mogą być uznane np. za złośliwe niepokojenie [107 kw] lub zakłócanie spokoju [51 kw].

Marzena5743 napisał:
A jakie masz te problemy z mimi bo nie napisałaś.

Proponuje ochłonąć. Temat uznaję za wyczerpany. Zamykam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót