smart dom- rozwiązanie umowy przed czasem

• Autor wątku Autor wątku tex545
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tex545

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
ponad pół roku temu stałam się "szczęśliwym" posiadaczem internetu w Cyfrowym Polsacie - niestety po 2 tygodniach (wiadomo- bo ma się 10 dni na odstąpienie od umowy) transfer diametralnie zmniejszył prędkość i okazał się totalnym niewypałem. Prędkość internetu która miała być LTE - okazała się prędkością 0,03Mb/s!!! strony otwierają się po parę minut, nie da się obejrzeć filmu, ba nawet filmiku na you tube.
W dobie smart tv itp (ipla, HBO GO) internet jest tak marny, ze filmy się nawet nie otwierają. Dostałam pakiet 126 filmów - udało mi się otworzyć jeden - ale tylko do początkowych napisów. Także totalne średniowiecze.
Próbowałam reklamować prędkość internetu, ale otrzymałam lakoniczne odpowiedzi typu:

W odpowiedzi na otrzymane zgłoszenie zawiadamiamy, że Cyfrowy Polsat nie gwarantuje prędkości transmisji, nie podaje też informacji o średniej dostępnej w danej technologii prędkości transmisji, ponieważ jej wartość zależy od zbyt wielu czynników oraz może być zmienna w czasie

lub

Uprzejmie informujemy, że Cyfrowy Polsat świadczy Usługi w zakresie istniejących możliwości technicznych, o jakości zgodnej z europejskimi standardami telekomunikacyjnymi ETSI (Europejski Instytut Norm Telekomunikacyjnych) oraz z parametrami jakości usług określonymi przez Prezesa Urzędu Komunikacji Elektronicznej (UKE) na podstawie art. 63 ust. 2a Prawa telekomunikacyjnego, jeśli zostały określone, 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu.

Jednocześnie ponownie informujemy, że Cyfrowy Polsat nie gwarantuje minimalnej prędkości transferu danych.

czyli generalnie wypieli się i mogę się bujać.
W dzisiejszych czasach wydaje się to wszystko wręcz niemożliwe - skoro mamy w miarę dobre, bynajmniej dostosowane do obecnych czasów prawo konsumenckie - nie wierzę, ze nie można reklamować tak ewidentnego pogrywania sobie z klienta!!!!
Przecież ten moloch jakim jest spółka Plus + Cyfrowy Polsat nie może tak jawnie naciągać ludzi bezczelnie reklamując w telewizji, ze mają największy zasięg LTE i że ileś tam milionów Polaków jest w jego zasięgu, wciskać ludziom ze jest to najszybszy internet w Polsce - szybszy od neostrady ( :mad: ) - a potem w rzeczywisości dawać jakieś przerażające 0,03Mb/s!!! prędkość jak sprzed 10 lat!! nie wierzę w to, ze mogą to robić bezkarnie i nie ma szans tego reklamować, wymagać chociażby obecnej średniej prędkości w Polsce 10 Mb/s !!!! Wiem że jako starzy wyżeracze - bądź co bądź jest to najstarsza sieć w Polsce - mają skrupulatnie dopracowane umowy i zabezpieczyli sie od wszystkiego. Ale czy nie ma naprawdę żadnego sposobu, zeby wygrzebać sie z tego gówna?!?! zostało mi jeszcze 1,5 roku z tym beznadziejnym internetem który bezczelnie nazywa sie Power LTE 25GB

tex545 napisał:
wymagać chociażby obecnej średniej prędkości w Polsce 10 Mb/s !!!!
Dlaczego nie ?
Przecież możesz domagać się takiego zapisu w umowie. Oczywiście nie znaczy to, że taki zapis w umowie zaakceptują :)

Powrót