sms 365 wysokie kary za opóźnienia

• Autor wątku Autor wątku Kuki1986
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kuki1986

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Spotkała mnie nie miła sytuacja w związku z pożyczką oferowaną przez sms365.pl.

Najpierw brałem od nich pozyczkę na miesiąc czasu 600 zł, spłaciłem po około 20 dniach. Ok

Druga pożyczka na kwotę 930 zł na 6 miesięcy (rata 341 zł!!!!!!!!)
pożyczkę dostałem 21 więc na ten dzień co miesiąć przypada spłata raty.
Ja zacząłem otrzymywać wypłaty nieco później dokładnie 1 więc trzy raty które do tej pory płaciłem zostały spłacone z około 10 dniowym opóźnieniem.
Oczywiście w umowie na stronie tej pożyczki oraz w umowie którą podpisałem nie ma mowy o zadnych karach zwłaszcza tak wysokich. Jest jedynie mowa o 15 zł za 1 wezwanie do zapłaty po 7 dniach opóźnienia i 25 zł za drugie wezwanie chyba po 20 dniach.
ja dostałem od nich kary!!! po pierwszej racie spłaconej z 10 dn. opóźnieniem przysłali mailem ze otrzymałem kare 178 zł. po drugiej spłaconej, po drugiej racie spłaconej z 8 dn. opóznieniem mail z karą 534 zł i teraz ostatnio gdy z 10 dniowym opóźnieniem spłaciłem 3 ratę to przysłali maila ze kara wynosi 1068 zł.
Do tej pory nic sobie nie robiłem z tych kar ale gdy przyszedł mail z tym tysiącem kary to troche mnie to ruszyło.
Po pierwsze wydaje mi się że próbują naciągać ludzi na płacenie takich kar. Po pierwsze w umowie nie ma nic wspomniane o żadnych karach, gdyby było sformułowanie- tyle i tyle dni opóźnienia tyle kary to rozumiem, ale nie ma nic.
Ponadto gdy dostałem 1 i 2 karę czyli odpowiednio 178 i 354 zł pisałem do nich żeby mi napisali gdzie w umowie jest mowa o takiej karze to oczywiście zero odzewu.
Czytałem tą ich umowe już z 10 razy i nie mogę nigdzie nic znaleźć mogącego rozwiać moje wątpliwości.
Tak wogóle to ciekawe jest to że gdy zawiera sie z nimi tą umowe to oni ją przysyłają do podpisania żeby im ją odesłać. No i przy drugiej pożyczce wyobraźcie sobie otrzymałem do podpisu umowę ale znów tej pierwsej pożyczki na kwotę 620 zł. Rozumiecie coś z tego??? Normalnie pierwsza strona umowy z datą oraz kwota są ze starej pożyczki tej pierwszej. Natomiast część dokumentów jest po tej ich zmianie gdy weszły pożyczki na 2,3 lub 6 miesięcy. Czyli wyraźnie cos kombinowali z tymi umowami. Niewiem wogóle jak to sie ma do prawa że tak naprawdę na tą drugą kwotę 930 zł na 6 miesięcy to ja nic nie podpisałem bo w sumie podpisałem 2 razy tą pierwszą umowę z nimi.

Niewiem już co myśleć o tym wszystkim. Gdyby ktoś mógł się zapoznać z umową na ich stronie lub ja moge przesłać kopie swojej jakby coś. Czuję zę oni myślą że nikt nie będzie się z nimi sądził i dlatego tak sobie pozwalają naliczac jakies kary z kosmosu licząć ze ktos to zapłaci.
CO o tym myślicie? pozdrawiam

witam!a więc biore u nich regularnie pozyczki i nie ma rzadnego problemu pod warunkiem ze spłaca się regularnie raty!mozna sie spóźnic 1-3 dni ale trzeba zadzwonic pogadac tam też pracują ludzie!fakt prowizja spora ale jak sie weźmie na 2 miesiące nie odczuwa sie tego tak!a powod jest błachy brak na rachunki komunia....u mnie tak było zreszta jest to wygodne pisze sms i zaraz masz kase na co chcesz!jak ktos bierze w takiej firmie pozyczke musi liczyc sie z tym ze to nie bank i beda scigac i nakładac kary od razu!zreszta na ich stronie jest napisane jak byk o karach czytac czytac a nie brac w ślepo!tak na marginesie jest jeszcze EXPRESSKASA tylko ze tam trzeba szybko oddawac 15dni max ale prowizje mniejsze i kasa jeszcze szybciej tez korzystam!oczywisćie nie korzystałbym z takich pieniedzy wcal gdyby tylko bank raczył przyznac mi normalny kredyt!ale niestety teraz zeby wziąść kredyt trzeba coś zastawić najlepiej dom,ziemie luksusowe auto tak to wygląda golasowi nie chca dac mimo ze zarabiam 1990zł netto czysty BIK i tak dalej!to jest polski absurd

Powrót