Sntander wykreślenie z BIK

• Autor wątku Autor wątku wania1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wania1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam w 2008 roku zaciągnęłam 2 kredyty gotówkowe w AIG BANK( obecnie Santander) dla kogoś z rodziny adres do korespondencji był podany do tej osoby w 2012 roku okazało się że kredyt od pewnego czasu przestał być spłacany więc zajęcie komornicze , w czerwcu 2013 wszystko zostało spłacone wydawało się że wszystko jest ok nawet dzwoniłam do komornika i do banku aby upewnić się że zobowiązanie jest spłacone w październiku 2017 pobrałam raport BIK aby sprawdzić ze wszytko jest ok przed zaciągnięciem kredytu hipotecznego okazało się ze na jednym z kredytów widnieje zaległość 37 zł o czym nie zostałam poinformowana natychmiast zaległość została uregulowana , napisałam pismo do Santander o przerwaniu zgody na przetwarzanie danych w BIK i otrzymałam informację że niestety dane nie mogą być wykreślone i będą przetwarzane przez 5 lat ....czy jest szansa aby pozbyć się tego wpisu ?

wania1 napisał:
....czy jest szansa aby pozbyć się tego wpisu ?

jeśli pytasz, czy jest szansa na wykreślenie z BIK to Ci odpowiem, że szansa jest. Jeśli pytasz, czy ten wpis wykreślą, to odpiszę, że nie wykreślą. Jeśli pytasz od kogo to zależy, to odpiszę, że w 100% od Santander. Jeśli pytasz, czy warto zapłacić firmom zajmującym się usuwaniem wpisów w BIK, to odpowiem, że nie warto (Twój list z prośbą o wykreślenie z BIK ma taką samoą wartość i ciężar słowa jak ich). Pozostaje pisać do nich i prosić. Ja Ci powiem, że kiedy Bank sprzedał mój dług do Hoist całkowicie usunął wpis o zadłużeniu, jest w części statystycznej do której inne banki nie mają dostępu, a mogli mnie grilować.

Powrót