K
keto2005
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 51
Witam!
Zakupiłem grę poprzez usługę PlayStation Network w ich sklepie PlayStation Store. Pobrałem grę na swoją konsolę i niestety ona nie działa. Nie mogę jej zainstalować, uruchomić, próbowałem wielu sposobów. W regulaminie mają zaznaczone, iż zwroty przyjmują wyłącznie dla materiałów, dla których pobieranie nie zostało rozpoczete i to w terminie 14 dni od zakupu, ale obok pojawia się zapis WYJĄTKIEM SĄ TOWARY WADLIWE.
Otóż, gra nie uruchamia się na mojej konsoli, nie instaluje, powstają uszkodzone dane, przez co nie mogę jej uruchomić, więc de facto kupiłem towar, który nie działa na moim sprzęcie, choć powinien, bo jest do tego dedykowany.
Sony rozpoczęło ze mną małą wojenkę i przekrzykujemy się wzajemnie.
Interpretuję to tak, że gra jest wadliwa, oni twierdzą, że nie jest i żebym spróbował jakiegoś tam sposobu, z tym, że próbowałem to robić i nie przyniosło to żadnych efektów. Ludzie żalą się na forach, bo Sony nie robi z tym problemem nic od kilku lat. W tym momencie straciłem pieniądze, a gry uruchomić nie mogę.
Kto tu ma rację?
Cytuję z regulaminu:
1 cytat jest od nich, drugi ja im odesłałem.
Później otrzymałem niniejszą wiadomość:
Pomóżcie mi rozwiązać ten problem, bo denerwuje mnie cwaniactwo wielkich koncernów, którzy nie respektują swojego regulaminu i interpretują go na własny, pasujący im sposób.

Zakupiłem grę poprzez usługę PlayStation Network w ich sklepie PlayStation Store. Pobrałem grę na swoją konsolę i niestety ona nie działa. Nie mogę jej zainstalować, uruchomić, próbowałem wielu sposobów. W regulaminie mają zaznaczone, iż zwroty przyjmują wyłącznie dla materiałów, dla których pobieranie nie zostało rozpoczete i to w terminie 14 dni od zakupu, ale obok pojawia się zapis WYJĄTKIEM SĄ TOWARY WADLIWE.
Otóż, gra nie uruchamia się na mojej konsoli, nie instaluje, powstają uszkodzone dane, przez co nie mogę jej uruchomić, więc de facto kupiłem towar, który nie działa na moim sprzęcie, choć powinien, bo jest do tego dedykowany.
Sony rozpoczęło ze mną małą wojenkę i przekrzykujemy się wzajemnie.
Interpretuję to tak, że gra jest wadliwa, oni twierdzą, że nie jest i żebym spróbował jakiegoś tam sposobu, z tym, że próbowałem to robić i nie przyniosło to żadnych efektów. Ludzie żalą się na forach, bo Sony nie robi z tym problemem nic od kilku lat. W tym momencie straciłem pieniądze, a gry uruchomić nie mogę.
Kto tu ma rację?
Cytuję z regulaminu:
"W przypadku zamówień (innych niż zamówienia przedpremierowe) dotyczących produktów stanowiących zawartość cyfrową (takich jak gry, dodatki lub subskrypcje usługi PlayStation Music) użytkownik wyraża zgodę, abyśmy udostępnili te produkty natychmiast po przyjęciu przez nas zamówienia i w granicach dozwolonych przez prawo po udostępnieniu tych produktów użytkownik nie będzie dysponować prawem do anulowania zamówienia ani do odstąpienia od umowy."
Uzyskanie zwrotu środków nie jest możliwe w przypadku materiałów cyfrowych, których pobieranie lub przesyłanie strumieniowe zostało już rozpoczęte, ani w przypadku wirtualnych zasobów konsumpcyjnych, które zostały już przesłane. Wyjątek stanowią przypadki, gdy treści te są wadliwe.
1 cytat jest od nich, drugi ja im odesłałem.
Później otrzymałem niniejszą wiadomość:
Zakupione przez Ciebie treści nie są wadliwe i zostały przez Ciebie już pobrane, w zwiazku z tym tak jak koleżanka wspomniała, nie możemy Ci zaproponować zwrotu środków.
Pomóżcie mi rozwiązać ten problem, bo denerwuje mnie cwaniactwo wielkich koncernów, którzy nie respektują swojego regulaminu i interpretują go na własny, pasujący im sposób.