Sony Smartwatch 3 - RTV AGD

• Autor wątku Autor wątku fiołek6
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fiołek6

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, 3 miesiące temu jako prezent dla chłopaka kupiłam zegarek Sony Smartwatch 3 w sklepie stacjonarnym RTV AGD. Niestety zegarek a właściwie jeden z jego elementów tzn. czarny, silikonowy pasek dość szybko zaczął wyglądać źle - posiada liczne przebarwienia (poszarzał) oraz drobne przetarcia. Rozumiem, że za 550 zł nie można oczekiwać super trwałości jednak po tak krótkim czasie wydaje mi się to przesadą tym bardziej, że wygląd zegarka to była jego główna zaleta i właśnie on zadecydował o zakupie. Zegarek nigdy nie był użytkowany w trudnych warunkach np. podczas sportu ot po prostu na co dzień do pracy biurowej. Sony umywa ręce i jest im jedynie przykro z naszego niezadowolenia. Po zapoznaniu się z licznymi artykułami oraz przypadkami na tym forum rozumiem, że najrozsądniej będzie reklamować towar z tytułu niezgodności z umową jednak ze względu na specyfikę „usterki” mam kilka pytań:

1. Czy mogę żądać zwrotu gotówki? Niestety naprawić w/w usterki się nie da a wymiana na nowy pasek nie ma sensu bo po 2 mc sytuacja się powtórzy.
2. Na co się powołać przy spisywaniu protokołu w sklepie – słaba jakość materiałów? No bo przecież z chwilą wydania rzeczy przez sprzedającego wada (przebarwienia itp.) nie istniała.

Wiem jak zdawkowe potrafią być odpowiedzi sieciówek więc zależy mi na jak dokładniejszym opisie sytuacji oraz użyciu odpowiednich argumentów. Domyślam się, że łatwo nie będzie dlatego też proszę o pomoc.

Powrót