Spacony dug i komornik na koncie

• Autor wątku Autor wątku KarolinaK1984
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KarolinaK1984

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Otworzyam konto :) w banku i tak sie wszystko zaczelo. Na konto wszedl komornik z moim starym zadluzeniem Bogiel z Warszawy. Splaciam dlug na konto wierzyciela 1 sierpnia 2018, wierzyciel twierdzi iz przekazal komornikowi informacje 9 sierpnia 2018. Pod koniec miesiaca otrzymuje informacje od komornika iz on nie otrzymal zadnej informacjio i prowadzi postepowanie naliczajac odsetki! Dzis mamy 14 wrzesien a ja mam ciagle zajecie na koncie i nie wiem co robic. Nie wiem kogo scigac i gdzie zlozyc skarge. Jakim prawem naliczaja mi odsetki od spaconego dlugu.

Teraz dalej, na koncie pojawia mi sie kolejne zajecie, na kwote 1700 zl . Dlug sprzed 8 lat . Drzwonie, niby niezaplacilam jednej raty za ubezpieczenie samochodu. Przez 8 lat zero jakiejs informacji, nic. Zero listu. Przez wiele lat mialam ubezpieczenie w jednej firmie. Oczywiscie papiuerow juz nie mam bo tyle lat. Pisze do wierzyciele o udostepnienie dokumentacji, emaile wracvaja. Dug oczywiscie wykupiony.

Czy mam jakies szanse na anulowanie dugu. Szlak mnie trafia ze mam zaplacic za cos czego niebylo.

Pozdrawiam
Karolina

1) Wpłata do wierzyciela poza egzekucją to oddanie inicjatywy w ręce wierzyciela. Ustal kancelarię która reprezentuje wierzyciela ( o ile jest) z nią rozmawiaj na temat wniosku o umorzenie egzekucji. Zapłacisz też komornikowi jako koszty 5 % opłatę stosunkową.

2) Otrzymałaś od komornika odpis tytułu wykonawczego wraz z zawiadomieniem o wszczęciu egzekucji ?

Powrót