R
renatta
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam serdecznie. Bardzo proszę o pomoc. Jestem kilka lat po rozwodzie( z orzeczenie o winie męza). Mąz nie płacil mi alementow, otrzymywałam je Funduszu aliment czyli ZUSu. Nie było sprawy o podzial majatku, a mielismy wspolny dom. Obecnie były mąz nie zyje. chciałam załozyc sprawe spadkową, okazuje sie, ze dzieci(spadkobiercy) mają spłacic długim ojca wobec ZUSu, bo ZUS dokonał wpisu do Ksiąg wieczystych. Dzieci są pełnoletnia, jedno pracuje , drugie uczy sie. Z niewielkich alimentow , ktore mialam przez kilka lat wrosł straszny dług i nie jestesmy w stanie go spłacic.
Zadłuzenie nie przewyzsza wartosci domu. jedno z dzieci zamieszkuje obecnie w tym domu
Bardzo prosze o radę czy jest mozliwe zebysmy nie płacili długow ojca, meza pijaka , ktory zartuł nam wiele lat zycia, a i po smierci mamy przez niego problemy.
Nadmieniam, ze ja po rozwodzie wyprowadziłam sie z wspolnie budowanego domu, zostawiając w nim pijaka.
Proszę pomozcie.. z gory dziekuje
Zadłuzenie nie przewyzsza wartosci domu. jedno z dzieci zamieszkuje obecnie w tym domu
Bardzo prosze o radę czy jest mozliwe zebysmy nie płacili długow ojca, meza pijaka , ktory zartuł nam wiele lat zycia, a i po smierci mamy przez niego problemy.
Nadmieniam, ze ja po rozwodzie wyprowadziłam sie z wspolnie budowanego domu, zostawiając w nim pijaka.
Proszę pomozcie.. z gory dziekuje