A
aga215
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam serdecznie prosze mi doradzic bo nie wiem co mam teraz zrobic.10 lat temu zmarł mój tata niezostała przeprowadzona sprawa spadkowa poniewarz moja mam tego nie zrobiła a ja byłam wtedy nieletnia.Około 4 lat temu zmarła moja babcia ,mama mojego taty wiec po niej założyłam sprawe spadkową w skład masy spadkowej wchodziło mieszkanie spółdzielcze własnościowe .Spadek po babci otrzymałam w całości.teraz gdy chcę sprzedac mieszkanie zrobił sie problem a mianowicie po śmierci dziadka mieszkanie na podstawie postanowienia sądu odziedziczyła babcia i jej syn ,a mój tata.Tata przed śmiercią zrzekł sie pisemnie w spółdzielni swojej części mieszkania na żecz swojej mamy a mojej babci jest na to oryginał w spółdzielni moje zapytanie jest takie
dodam jeszcze ze mama sie o nic nie upomina
1) czy mojej mamie należy sie część z tego mieszkania jak tak to jak
2) czy takie zrzeczeni mojego taty jest wiarygodne przed sadem
dodam że spłaciłam długi tego mieszkania w wysokości 20000 tyś zł użąd skarbowy tez opłaciłam
Proszę o szybą odp ponieważ chę założyć sprawe spadoą po tacie jak najszybciej
Prosze mi takrze doradzić co mam zrobic zeby mama nie otrzymała nic z tego mieszkania poniewarz jest to alkocholiczka i tak po tacie przepiła wszelkie pieniądze
dodam jeszcze ze najpierw umarł mój dziadek pózniej tata a na końcu babcia.Pozdrawiam wszystkich i czekam na szybką odpowiedz
przepraszam za błedy
dodam jeszcze ze mama sie o nic nie upomina
1) czy mojej mamie należy sie część z tego mieszkania jak tak to jak
2) czy takie zrzeczeni mojego taty jest wiarygodne przed sadem
dodam że spłaciłam długi tego mieszkania w wysokości 20000 tyś zł użąd skarbowy tez opłaciłam
Proszę o szybą odp ponieważ chę założyć sprawe spadoą po tacie jak najszybciej
Prosze mi takrze doradzić co mam zrobic zeby mama nie otrzymała nic z tego mieszkania poniewarz jest to alkocholiczka i tak po tacie przepiła wszelkie pieniądze
dodam jeszcze ze najpierw umarł mój dziadek pózniej tata a na końcu babcia.Pozdrawiam wszystkich i czekam na szybką odpowiedz
przepraszam za błedy