M
Monika4169
Witam serdecznie!Dziękuję wszystkim za ostatnie porady,ale mam jeszcze jeden problem!A więc,mam młodsze rodzeństwo,ich ojczym jak już wcześniej pisałam zadłużył mieszkanie na ponad 30tys.za niepłacenie czynszu!Jego dzieci(czyli młodsze moje rodzeństwo)skończyło 18 lat w październiku zeszłego roku,a on nadal nie opłaca mieszkania,czyli zadłużenie od momentu ukończenia przez nich 18 lat także ich dotyczy co nie???chodzi tu o to czy jeśli mój ojczym umrze,a dług nie zostanie spłacony czy przechodzi na nich jako jego najbliższa rodzina czyli jego dzieci!???W jaki sposób oni mogą się od tego ustrzec????czy mogą pójść (przed jego śmiercią tzn.za jego żywota)do notariusza napisać jakieś pismo o wyrzeknięciu się jakiegokolwiek spadku po nim???bo w sumie to zadłużenie przeszło by w spadku na jego dzieci co nie???czy żeby pójść do notariusza napisać takie pismo mój ojczym tzn.ich ojciec czy musi także tam być i coś podpisywać??czy można zrobić to bez jego wiedzy????nie znam się na tym dlatego proszę Was o jakąkolwiek pomoc,poradę!!!!!serdecznie dziękuję!pozdrawiam i czekam na odpowiedz!!!!!