R
Roberto92
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 21
Dzień dobry, chciałbym zaczerpnąć informacji od specjalistów. Gdy miałem 17 lat, z tatą spisaliśmy akt notarialny - testament, w którym jest wyszczególnione że do całości spadku powołuje mnie - syna. Od 2 miesięcy przebywa u mojej kuzynki i ciotki ponieważ jest już leżący, a od 3 dni przebywa na OIOMie pod respiratorem nieprzytomny, a lekarze już są bezradni na jego pasmo chorób. Jestem przygotowany na najgorsze. Przed tą sytuacją, 3-4 dni wcześniej spisali wraz z kuzynką na kartce oświadczenie że do 12.2020 zostanie wpłacona rata za mieszkanie na dane konto (brzmiało to jak umowa przed sprzedażowa) potwierdzone dwoma podpisami - jej i mojego Ojca. Jednak ja nie godzę się na sprzedaż, i chcę aby mieszkanie w którym się urodziłem i wychowałem zostało moja własnością. Czy powyższy dokument jest prawomocny, i ja muszę jej sprzedać to mieszkanie? Przecież zgodnie z aktem notarialnym jestem prawowitym spadkobiercą, i mieszkanie będzie moją własnością a więc ja mam zdanie decydujące? Proszę o porady.