Spadek po zmarłym

• Autor wątku Autor wątku ilonkaa15
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

ilonkaa15

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Mam pytanie,mam nadzieje ze mi pomożecie.Byłam na sprawie w odziedziczeniu długów po ojcu byłam wtedy niepełnoletnia kiedy zmarł.sprawe odroczoną.Mój ojciec był pozbawiony praw rodzicielskiech,czy bede musiała płacic?czy uda mi się wygrac te sprawe-w sumnie pełnoletnia jeszcze nie jestem bo mam 17 lat dopieru po slubie jestem.i sądu niestety nie interesuje ze był pozbawiony praw rodzicielskich ze mielismy 6 mies na rzeczenie się przeciesz niewiedziałam..pomózcie bo niestac mnie spłacać długów....z góry dziekuje za pomoc:(

Niech się Pani nie boi.
Jako małoletnia dziedziczy Pani spadek z dobrodziejstwem inwentarza co oznacza, że Pani odpowiedzialność ogranicza się jedynie do wysokości czynnej spadku.
Czyli jeżeli spadek ma wartość zero złotych, to identyczna jest Pani odpowiedzialność czyli zerowa..........etc.

Kerimus napisał:
Niech się Pani nie boi.
Jako małoletnia dziedziczy Pani spadek z dobrodziejstwem inwentarza co oznacza, że Pani odpowiedzialność ogranicza się jedynie do wysokości czynnej spadku.
Czyli jeżeli spadek ma wartość zero złotych, to identyczna jest Pani odpowiedzialność czyli zerowa..........etc.

dziekuje,czyli niemoga mnie obciazyc długami?????????to mam napisac o adwokata z urzedu?????

Powrót