R
Roberto 77
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Dzień dobry mam pytanie odnośnie spadków w de.Ojciec teścia jest niemcem ,kiedyś zwiał i zmienił nazwisko.Nie odzywał się do 2009 roku,w tym roku zaczął szukać syna czyli mojego teścia tylko po to aby go wydziedziczyć ,miał polską opiekunkę która go tak ustawiła bo innych dzieci nie miał.Od tamtego czasu był trzy razy w Polsce i raz my byliśmy u niego w niemczech ale rządziła nim ta opiekunka,tak do końca nie był z tego co widziałem sprawny umysłowo ale pominimy już to.W tamtym tygodniu dowiedzieliśmy się ojciec teścia zmarł w marcu ,opiekunka nawet nie powiadomiła nas.Jak dzwoniliśmy wcześniej to wiecznie mówiła że on śpi i nie może podejść do telefonu.Pismo które dostaliśmy to testament z sądu że wszystko dostaje opiekunka a swego syna czyli mego teścia wydziedziczył ,bo jak było napisane w piśmie z sądu nakrzyczał na niego o doszło do sprzeczki.Teraz moje pytanie czy jeżeli teść jest wydziedziczony to wnuki mogą wystąpić w takiej sytuacji o zachowek od opiekunki.Czy wogóle należy się coś?