spadek

• Autor wątku Autor wątku baczer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

baczer

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Co to znaczy ze zostalem wskazany na kuratora mojego ojca w sprawie o spadek ? czego moge sie teraz spodziewac ? nie znam mojego ojca - nigdy go nie poznalem, nikt nie ma z nim kontaktu przez co byl najprawdopodobniej nieosiagalny dla sadu.
Prosze o szybka odpowiedz
z gory dzieki i pozdrawiam

[cytat="baczer":3ivjigkd] Witam.
Co to znaczy ze zostalem wskazany na kuratora mojego ojca w sprawie o spadek ?[/cytat:3ivjigkd]

Po pierwsze jest to sprawa o stwierdzenie nabycia spadku, ale po kim :?: - podejrzewam, że po Twojej mamie.

[cytat="baczer":3ivjigkd] czego moge sie teraz spodziewac ? nie znam mojego ojca - nigdy go nie poznalem, nikt nie ma z nim kontaktu przez co byl najprawdopodobniej nieosiagalny dla sadu.
Prosze o szybka odpowiedz
z gory dzieki i pozdrawiam[/cytat:3ivjigkd]

Zostałeś ustanowiony kuratorem dla nieznanego z miejsca pobytu ( tzn. swego ojca ). Chodzi o to, że w sytuacji gdy nie ma możliwości dostarczania przez Sąd stronie "dokumentów" nie możliwym byłoby zakończenie postępowania przed sądem, dlatego też w takiej sytuacji ustanawia się właśnie kuratora. Funkcja ta polega przede wszystkim na tym, że wszystko co Sąd będzie musiał wysłać do ojca ( będącego stroną ) wyśle do Ciebie i będzie to miało taki sam skutek, jakby zostało doręczone ojcu :!:

Pozdrawiam

Powrót