SPADEK

• Autor wątku Autor wątku Guest
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Guest

Witam!
Bardzo prosiłabym o udzielenie informacji. Czy ziemia ktora byla własnoscia mojej babci, ktora juz nie zyje. Jest własnoscia mojego taty, czy po 42 latach sa szanse by ja odzyskac, mogla dosc do przedawnienia? Prosze o udzielenie jakich kolwiek informacji
Z góry serdecznie Dziękuje!

Tak, tak... Wszyscy wiedzą czyja ona jest i dlaczego. A tak w ogóle: mógłbyś przedstawić w czym tkwi problem?

Przepraszam to dla mnie skomplikowane Moj tata mial /ma matke ktora mila duzo ziemi po smierci kazala jechac tacie i wszystko zalatwic bo dziedziczyl ja tata. /minelo 42 lata od kad jest wlasnoscia mojej babci. i teraz problem czy po 42 latach nieuzytku mozna ja odzyskac, czy tez moze doszla do przedawnienia? czy wlasnosc praywatna moze dojsc do przedawnienia. trzeba odzyskac akt notarialny.
przepraszam ze mozliwe błedy

Akt notarialny od mojej babci a matki mego ojca? Pytanie tutaj tkwi, czy wlasnosc prywatna w tym przypadku ziemia, moze ulec przedawnieniu po 42 latach.???

choć nie wiem w czym tkwi problem, ale co do pytania - odp. nie przedawniają się art. 223 k.c.

Powrót