Spadek

• Autor wątku Autor wątku korona00
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

korona00

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam mam taki problem Dziadek zmarł w 2000r nie zostawił testamentu cały spadek przeszedł na jego dzieci w tym tez na mojego ojca mój ojciec zmarł w 1993r wiec spadek przechodzi na jego dzieci wiec jeśli moja matka zrzekła się tego a ja bylem nieletni wiec mogę to podważyć ? I czy coś mi się należy z tego spadku proszę o pomoc

Matka nie mogła się niczego zrzec w Twoim imieniu bez zgody Sądu rodzinnego. Jeśli miała taką zgodę, możesz sobie pomarzyć.

asesor in spe napisał:
Matka nie mogła się niczego zrzec w Twoim imieniu bez zgody Sądu rodzinnego. Jeśli miała taką zgodę, możesz sobie pomarzyć.
A oprócz Matki kto ktoś z rodziny np wujek babcia ciotka itd może załatwić zgodę z sadu rodzinnego

Sytuacja jest taka Mój ojciec zmarł 1993r dziadek w 2000r nie zostawił spadku wiec przechodzi na troje dzieci.Mój ojciec nie żyje wiec przechodzi na mnie babcia przeprowadza spadek po śmierci dziadka. Podstępem została oszukana przez babkę i Moja Matka zrzekła się spadku podczas kiedy bylem nieletni czy w tej sytuacji mogę obiegać się o podważenie decyzji mojej matki ? i Dodam ze moja Matka nie podpisywała żadnej zgody z sadu rodzinnego

Zobacz kto jest wpisany w postanowieniu sądu jako spadkobierca - może Ty????

Jestem Ja i mój brat ale byliśmy nieletni

No to jesteś spadkobierca więc o co chodzi??? Nikt się niczego nie zrzekał.

Hmmm Może łatwiej będzie wyjaśnić to na gg Może Pan/Pani Napisać do mnie w tej sprawie gg://1965402

Proszę bardzo kogoś o pomoc mi z tobą sprawa gg 1965402 naprawdę będę wdzięczny za pomoc

Powrót