Spalone auto a zwrot pieniedzy od sprzedajacego

• Autor wątku Autor wątku rafcis82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rafcis82

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
W grudniu stalem sie szczesliwym posiadaczem samochodu a w tym tygodniu przytrafil mi sie wypadek, jechalem wraz z 3 kolegami w niemczech po autostradzie i nagle samochod zaczal mi sie palic w skutek czego spalil sie doszczetnie, moje pytanie jest takie czy moge odzyskac jakos pieniadze od sprzedajacego bo uwazam ze byla to jakas wada ukryta, samochody od tak sie nie pala

marne szanse na cokolwiek, nie wiem jaka musiałaby być wada aby wynikła po pół roku i spowodowała zapłon samochodu.

Musiałbyś uzyskać opinię rzeczoznawcy, że zapłon był spowodowany wadą tkwiącą w pojeździe.
Dodatkowo udowodnić, że wszelkie wymiany eksploatacyjne, przeglądy i bieżące czynności eksploatacyjne wykonane poprawnie, w terminie i profesjonalnie - co może się sprowadzić do konieczności posiadania FV na wszystko co zostało zrobione i powinno być zrobione od zakupu do zdarzenia.

Szanse są, jednak będzie wiele sposobów na obronę po stronie sprzedającego.

Też tak sądzę. Z wraku spalonego auta ciężko będzie ustalić przyczynę. Ponawiam pytanie z #4.

rafcis82 napisał:
bo uwazam ze byla to jakas wada ukryta,

Na jakiej postawie tak twierdzisz?

Jakie masz dowody na poparcie swojego twierdzenia o wadzie ukrytej?

A datę ostatniego postu czytali? ten samochód już dawno na żyletki przerobiony :cool:

Powrót