spamowanie skrzynek email

• Autor wątku Autor wątku outmc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

outmc

Stały bywalec
Odpowiedzi
2 085
Witam
Posiadam kilka skrzynek pocztowych email .
NIestety od dłuższego czasu otrzymuje wiadomości od firm / agencji które mnie kompletnie nie interesują , nawet nie są związane ściśle z tematyką jaką się zajmuje.

Grzecznie odpisywałem na każdą wiadomość iż nie jestem zainteresowany , proszę o skasowanie adresu email z bazy mailingowej .
Dalej to samo, wiadomości przychodzą dalej - ja odpisuje i tak w koło.

Chciałbym do adresata wysłać pismo z żądaniem zaprzestania wysyłania wiadomości , tylko czy jest jakiś wzór takiego pisma lub co w nim powinno się znaleść ?

Proponuję na początku sprawdzić, czy w wiadomościach jest na dole link do wypisania się z listy mailingowej.

nie ma właśnie ;)
Imię , nazwisko, telefon, firma, czasem adres

Hej, jak masz problem to przede wszystkim sprawdz link z wypisem. Mozesz tez odpowiedziec na maila i zarzadac usuniecia danych . W poście [...] piszemy jakie obowiązku powinien administrator spęłnić i czego mozesz oczekiwac od administratora. A jesli będziesz nękany to zarejestruj się w liście [...]]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
YanMich napisał:
Hej, jak masz problem to przede wszystkim sprawdz link z wypisem. Mozesz tez odpowiedziec na maila i zarzadac usuniecia danych . W poście [...] piszemy jakie obowiązku powinien administrator spęłnić i czego mozesz oczekiwac od administratora. A jesli będziesz nękany to zarejestruj się w liście [...]

przeczytaj jeszcze raz temat i kolejne wypowiedzi :)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
outmc napisał:
Posiadam kilka skrzynek pocztowych email
Uściślij, chodzi o konta na Twoich serwerach/hostingach itp., a nie o jakieś "bezpłatne" skrzynki pocztowe?
To skrzynki prywatne, czy związane z działalnością gospodarczą/pracą?
Jesteś konsumentem?

p_a_g napisał:
Uściślij, chodzi o konta na Twoich serwerach/hostingach itp., a nie o jakieś "bezpłatne" skrzynki pocztowe?
To skrzynki prywatne, czy związane z działalnością gospodarczą/pracą?
Jesteś konsumentem?

prywatna skrzynka pocztowe w prywatnej domenie :)
bezpłatne to wiadomo jak działają :)

nie prowadzę działalności .

No to w takim razie standardowo możesz wezwać do zaprzestania "spamowania". Podstawy prawne znajdziesz w uśude. Możesz też skorzystać z uprawnień z uodo i dopytać o szczegóły przetwarzania Twoich danych osobowych.

Powrót