specyficzna umowa zlecenie

• Autor wątku Autor wątku maateeus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maateeus

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam

Chciałem się poradzić w sprawie sformułowania specyficznej umowy zlecenia.
Mianowicie chcę zatrudnić kilka osób na umowę zlecenie, przy czym charakter pracy będzie świadczony w ich wolnym czasie i tylko w tedy gdy będą miały na to chęci, po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym ze mną.

Mam tym samym zamiar stworzyć bazę potencjalnych pracowników(zaznaczam iż będą to studenci) których kojarzę z zainteresowanym ich usługami klientem(podobne działanie do biura pracy, jednak w tym wypadku klienci to osoby fizyczne, a pracownicy mają być zatrudnieni przeze mnie na umowę zlecenie).
Problem pojawia się gdy chcę określić termin wykonania zlecenia, ponieważ chcę mieć pracowników w bazie i nie podpisywać z nimi za każdym razem nowej umowy zlecenia przed wysłaniem do nowego klienta. Praca jest nieregularna i za każdym razem jest telefonicznie ustalana dyspozycyjność pracownika i jego chęć do podjęcia zlecenia w danym terminie.
Czy ktoś miałby pomysł jak sformułować w takiej umowie okres wykonywania zlecenia? oraz czy bez przeszkód można określić wynagrodzenie w odniesieniu do 1 godziny pracy w takiej umowie, anie wynagrodzenie od wykonanego zlecenia?

To nie będą pracownicy tylko zleceniobiorcy

Rozumiem, ale mimo wszystko czy ktoś ma pomysł jak sformułować z nimi umowę zlecenie, aby nie trzeba było podpisywać nowej umowy za każdym razem gdy świadczy się usługę nowemu klientowi?

Stworzyć ramową umowę, w której opisze się tryb przekazywania zleceń indywidualnych.

Powrót