Splacany Kredyt a Komornik.

• Autor wątku Autor wątku Kondrad2006
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kondrad2006

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam Serdecznie. Zwracam sie z ogromna prozba o pomoc. Mam zaciagniety kredyt w fatalnym banku pko z ktorym mam problem.
Moj kredyt jest objety restrukturyzacja (poniewaz mialem problemy finansowe) podpisana w banku wraz z pracownica pko. W kazdym miesiacu od podpisania umowy wysylam do 25 kazdego miesiaca nie spozniajac sie podkreslam ustalona kwote. Po pol rocznym splacaniu dzwoniac do banku milenium w ktorym obecnie posiadam konto , dowiaduje sie ze mam zajecie komornicze wlasnie z tytulu banku PKO.
Prosze mi wyjasnic w jaki sposob bank wystapil o egzekucje skoro ja jako klient wywiozuje sie z zobowiazania na co pan na infolini potwierdzil , zagladajac w hostorie wplat i co lepsze nie ma on wzmianki zeby bank wystepowal do komornika i powiedzial ze jest to nie mozliwe poniewaz hormonogram splat jest regularny.
Podkresle to jedyna moja pozyczka nie posiadam zadnych innych mandatow grzywnych itp.

Trzeba udac sie do komornika i dowiedzieć o co chodzi. skąd my mamy wiedzieć?

Pomyslalem ze poprostu ktorys z pracownikow walnął gafe i chetnie wyciagnalbym z tego konsekwencje . Albo moze ktos mial podobna sytuacje. Dzieki za mila porade wariacie !!!

Kondrad2006 napisał:
dowiaduje sie ze mam zajecie komornicze wlasnie z tytulu banku PKO.
czyli była sprawa sądowa, czy odbierano korespondencje z sądu?

Absurd . Sprawa wyjasniona. Po 3 probach podpisania wniosku o rezltrukturyzacje z ktorymi bylem w banku i skladalem je osobiscie zaden nie wplynął do banku pko. Na infolini bardzo mnie przepraszali za zaistniala sytuacje i oni prawie do konca twierdzili ze nie wystepowali z wnioskiem do komornika, a jednak! Wkoncu dodzwonilem sie do kompetenej pani ktora wyjasnila mi na czym rzecz polega. Musze wiec ponownie zlozyc wniosek restrukturyzacyjny po raz 4 i czekac na korespondecyjna odpowiedz.
Dovbrze ze do splaty zostala absurdanie niska kwota.
Pani ktora podpisala sie pod papierkiem do komornika byla tak malo ogarnieta w tych sprawach ze wkoncu powiedziala mi ze to tylko jej podpis ona niema z tym nic wspolnego i nie jest wstanie udzielic mi informacji hahahaah

komornik raczej nie działa na podstawie "papierka mało ogarniętej pani z banku" tylko na podstawie wyroku sądowego. Dopóki nie skontaktujesz się z samym komornikiem i nie wyjaśnisz sprawy nic nie uzyskasz.

Powrót