Spłata długu

• Autor wątku Autor wątku daniel ze wsi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

daniel ze wsi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Z góry przepraszam jeśli piszę nie w tym dziale ale to moja pierwsza wypowiedź. Jestem skruszonym przestępcą,skazanym prawomocnym wyrokiem Sądu na karę pozbawienia wolności w zawieszeniu oraz obowiązek naprawienia szkody. Zapłaciłem już wszystkie koszty sądowe i jestem gotów wpłacić całą kwotę na konto poszkodowanej przeze mnie firmy. I tu zaczynają się schody. Firma której jestem winien pieniądze chyba nie istnieje. W tym samym miejscu jest firma o podobnej nazwie ale już nie s.c. tylko s.j
Proszę poradźcie mi co mam zrobić, żeby być pewnym że moje pieniądze trafią na właściwe konto i żeby nie usłyszeć po fakcie ,że w dalszym ciągu jestem zadłużony?
Bardzo proszę o jakiekolwiek podpowiedzi

Ja bym wpłacił na depozyt sądu jednocześnie wysyłając pismo do sądu z uzasadnieniem dlaczego to robię.

No to jest banalnie proste.Należy udać pod adres obecnej spółki jawnej i grzecznie zapytać czy są następcami prawnymi spółki cywilnej, której nazwa brzmiała tak samo jak obecnej spółki jawnej.W przypadku odpowiedzi twierdzącej poprosić o pisemne potwierdzenie tego faktu i wpłacić do kasy zasądzoną kwotę. Proszę pamięteć aby na druki KP były podane Pańskie dane i sygnatura akt ze sprawy karnej.

Powrót