spłata długu

• Autor wątku Autor wątku dziani 40
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dziani 40

Użytkownik
Odpowiedzi
330
mam kilkanascie tysięcy długu wobec mops... chcę go spłacić bez komorników.komornik do tej pory zabierał mi część wypłaty na konto alimentów,teraz alimenty zostały zniesione...Chciałbym ugody.?Jak to zrobić?.Dług mam wobec funduszu.

Niestety koszta komornicze tez bedziesz musial zaplacic i to Ciebie nie ominie-jak wszystko zostanie zaplacone to wtedy komornik umorzy swoje postepowanie bo jak narazie to tylko nalicza dla siebie kase.

emma dzięki.komornik jest aut.swoje naliczył i więcej nie może . chodzi mi o mops.jak z nimi to załatwić?sołtys.burmistrz,prezydent???

Komornik cały czas prowadzi egzekucje-musi sciagnac zaleglosci dla Mopsu.
Najllepiej udac sie do Mopsu i tam dogadywac sie o rozłożenie na jakies raty-ale koszty komornika i tak bedziesz musial poniesc

właśnie chodzi mi dogadanie się z mops.ale dlaczego komornik ma brać w tym udział skoro jest wyrok Sądowy?

dziani 40 napisał:
właśnie chodzi mi dogadanie się z mops.ale dlaczego komornik ma brać w tym udział skoro jest wyrok Sądowy?[/QUOTE

Dziecko jest juz dorosle i alimentacja została zniesiona tak?
Ale u komornika nikt egzekucjii nie umarzał i komornik cały czas prowadzi postepowanie

tak.dziecko jest już dorosłe!czekam na prawomocny wyrok sądu.ma 23 lata i dalej uczy się na 1 roku 4 szkoły?to co mam zrobić z komornikiem???

dziani 40 napisał:
tak.dziecko jest już dorosłe!czekam na prawomocny wyrok sądu.ma 23 lata i dalej uczy się na 1 roku 4 szkoły?to co mam zrobić z komornikiem???

Musisz splacic cała zaleglosc wobec MOPS i wszystkie koszta komornicze i dadza Tobie spokój

dzięki za poradę.nie kończąc podstawówki też bym na to wpadł..dzięki

To przeciez każdy wie i Ty tez powinienes-skoro komornik prowadzi egzekucje to z miesiaca na miesiac odpowiednie kwoty sobie nalicza;)

nie zrozumiałaś aluzji?komornik prowadził egzekucję bieżących alimentów ,nie długu!!! i tu prosiłem o poradę...

ja jestem tutaj jako laik.ale wiele osób na tym forum mi pomogło.jeżeli mogę coś doradzić, to żeby ktoś kto się nie zna się na sprawie to nie doradzał!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót