spłata długu

• Autor wątku Autor wątku darekczarnow
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

darekczarnow

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Firma windykacyjna przysłała mi pismo w którym domaga się spłaty długu w wysokości 117 zł które m,am zapłacić do 19 01 2017 r, jest to całość długu wraz z odsetkami. Oczywiście chcę to zapłacić i mieć spokój. Czy ktoś się orientuje , czy po spłacie tego w terminie nie przyślą mi jakichś dodatkowych kosztów o których w tym piśmie nie informują. Proszę o podpowiedź

darekczarnow napisał:
Czy ktoś się orientuje , czy po spłacie tego w terminie nie przyślą mi jakichś dodatkowych kosztów o których w tym piśmie nie informują.
pytaj o to wierzyciela, nie jesteśmy wróżkami,

robinson21, firma windykacyjna przysłała pismo że, te 117 zł to jest zadłuzenie razem z odsetkami, czyli całość zadłużenia. W tej firmie powiedzieli że jęsli wpłacę to, zamknie sprawe ale, wiem że takie firmy stosują różne triki, dlatego pytam czy jesli im to zapłacę w terminie, będą mieli prawo domagać się jeszcze dodatkowych ukrytych kosztów. Skoro udzielasz swoich rad na forum to powinieneś o tym wiedzieć i dlatego pytam bo ja nie mam o tym pojęcia

zapłać te 117 zł, potwierdzenie dokonania wpłaty zachowaj wraz z pisemkiem który otrzymałeś od wierzyciela i zapomnij o sprawie,

Jaka to firma i z jakiego tytułu dług, z kiedy?

robinson21 napisał:
zapłać te 117 zł, potwierdzenie dokonania wpłaty zachowaj wraz z pisemkiem który otrzymałeś od wierzyciela i zapomnij o sprawie,
Z każdym dniem odsetki rosną , ja bym wpłacił 118 zł. tak dla spokoju.

darekczarnow napisał:
W tej firmie powiedzieli że jęsli wpłacę to, zamknie sprawe ale, wiem że takie firmy stosują różne triki, dlatego pytam czy jesli im to zapłacę w terminie, będą mieli prawo domagać się jeszcze dodatkowych ukrytych kosztów.
Obecnie i tak nie masz innego wyjścia niż zapłacić to co żądają, jak będzie naprawdę to się dowiesz potem.
Nikt tu ci nie powie jak się zachowa ta firma windykacyjna, to tylko domysły.

Ostatnia edycja:
bodzio2 napisał:
Obecnie i tak nie masz innego wyjścia niż zapłacić to co żądają, jak będzie naprawdę to się dowiesz potem.
Nikt tu ci nie powie jak się zachowa ta firma windykacyjna, to tylko domysły.

firma jak wiadomo moze zachować się chamsko, chodzi o to czy moga prawnie domagac się jeszcze jakichś opłat skoro deklarowali po wpłaceniu tej kwoty zamkną sprawe, dodam że mam nagraną rozmowę z nimi z taką deklaracja

darekczarnow napisał:
firma jak wiadomo moze zachować się chamsko, chodzi o to czy moga prawnie domagac się jeszcze jakichś opłat skoro deklarowali po wpłaceniu tej kwoty zamkną sprawe
odp. #4

Powrót