Spłata kilku egzekucji komorniczych

• Autor wątku Autor wątku adi 40
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adi 40

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,jestem nowy na forum.Szukam informacji dotyczącej kilku egzekucji komorniczych. Chciałbym się dowiedziec czy mam jakiś wpływ na to jaka częśc mojej pensji zostaje przelana na poszczególne sprawy.Podam przykład: na konto komornika trafia mies.około 2200zł.,mam trzy sprawy u jednego komornika.Na każdą ze spraw idzie pewna kwota,w różnej wysokości.Czy ja mam jakiś wpływ na to jaki proc.z otrzymanej przez komornika kwoty idzie na spłatę danej sprawy? Czy jeżeli np.w jednej sprawie zostało do spłacenia ok.1000zł.,a winnych więcej,to czy mogę prosic komornika aby w pierwszej kolejności spłacił tę najniższą kwotę i zakończył sprawę,aby od następnego mieś.spłacac tylko te dwie pozostałe? I czy te pozostałe również będzie mógł komornik spłacac w ten sposób,że na tę ,w ktorej jest większa kwota do spłacenia będzie szedł większy proc.z otrzymanej gotówki? Czy w tej kwestji nie mam nic do powiedzenia i to tylko od komornika zależy jak zadysponuje otrzymaną z mojej pensji gotówką? Dziękuję za okazaną pomoc,pozdrawiam.

Nie, nie masz wpływu.
Nie zależy od komornika, ale od przepisów i % podzielone na wierzycieli itd itp

Powrót