asiairafal
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 164
Witam mam pytanie, które skierowano do mnie wczoraj i nie mam pojecia czy cos takiego jest jak odliczenie spłaty długu komorniczego w picie ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
gmarcing napisał:To państwo/społeczeństwo ma dopłacać do czyjegoś długu?
gmarcing napisał:Spłata długów może skutkować tym, że komornik nie zajmie ewentualnej nadpłaty podatku. Ale odliczenie tego w zeznaniu podatkowym?![]()
Zgadzam się, ale temat dotyczył tego, czy spłatę długu możemy "odliczyć". ;-)Aktyw Komandytariusz napisał:W takim przypadku umorzony dług traktowany jest na równi z dodatkowym dochodem i opodatkowany 18% PIT
gmarcing napisał:Zgadzam się, ale temat dotyczył tego, czy spłatę długu możemy "odliczyć". ;-)
Jeżeli te 3200zł zostało zwrócone ze względu na umorzenie części długu, to powinno się jeszcze otrzymać PIT-8c.asiairafal napisał:No własnie był to przypadek ze ta Pani spłaciła 6800 zł i komornik 3200 odesłał sama nie wiedziała dlaczego . I ktoś jej powiedział ze moze to rozliczyc jakoś ja o czymś takim osobiście 1 raz słysze.
gmarcing napisał:Jeżeli te 3200zł zostało zwrócone ze względu na umorzenie części długu, to powinno się jeszcze otrzymać PIT-8c.