splata kredytu odnawialnego po 5 latach

• Autor wątku Autor wątku koisas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

koisas

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
witam. dzis dowiedzialam sie ze we wrzesniu 2011 roku sprawa trafila do firmy vindykacyjnej KRUK. mialam kredyt odnawialny w pko.bp. 5 lat temu. w lutym 1997 r.wyjechalam do anglii do pracy. w miedzyczasie kilkakrotnie kontaktowalam sie z bankiem w tej sprawie, podajac adres do korespondencji. zadna korespondencja nie przychodzila pod wskazany adres. dzis dowiedzialam sie ze komornik szuka mnie w jakiejs sprawie. po zadzwonieniu okazalo sie ze w sprawie kredytu odnawialnego. odsetki od naleznosci siegaja prawie sumy podstawowej od kredytu odnawialnego. czy jest szansa uznania tego kredytu za przedawniony, lub co moge zrobic zeby zmniejszyc splate tych naleznosci jesli tak dlugie oczekiwanie przez bank powoduje tak znaczacy wzrost odsetek. to jest istne naciaganie klienta. do kogo zwrocic sie o umorzenie odsetek w tej sytuacji?

Ostatnia edycja:
To był debet w rachunku ? Otrzymałaś dokumenty od komornika ? Moim zdaniem jest to przedawnienie.

marcel20 napisał:
To był debet w rachunku ? Otrzymałaś dokumenty od komornika ? Moim zdaniem jest to przedawnienie.

nie, to byl kredyt odnawialny na rachunku bankowym, każda wplata na rachunek zmniejszała kredyt a każda wyplata zwiększała, ale ja nie wpłacałam nic na ten rachunek więcej niz 4 lata i nikt się tym nie interesował. ja tylko przed wyjazdem byłam w PKO i prosiłam o wysyłanie jakiejkolwiek korespondencji do mnie na adres korespondencyjny. zawierając umowę z bankiem, wydaje mi się ze podpisywałam klauzule o niespłacaniu kredytu w razie ukończenia stosunku pracy. w tym roku podczas wakacji zniszczyłam wszystkie stare dokumenty ponieważ nikt się do mnie z niczym nie zgłaszał. uznałam wiec ze ta klauzula obowiązuje. dokumentów żadnych nie otrzymałam, dowiedziałam się od ex męża ze ktoś mnie szuka i zadzwoniłam do windykatora z zapytaniem o co chodzi, stad znam szczegóły

Ostatnia edycja:
W pierwszym poście piszesz o komorniku a w kolejnym o windykatorze.... masz komornika "na karku" ???. Jeżeli jest to tylko firma windykacyjna to nic nie rób dług jest przedawniony ale ten zarzut możesz podnieść dopiero jak sprawa trafi do Sądu. Nie rozmawiaj z nimi nie zgadzaj się na żądne ugody bo zapewne rozmowy mogą być nagrywane.

Przepraszam, uzylam zlego okreslenia. chodzilo mi o firme windyjacyjna KRUK. dziekuje za pomoc

Powrót