R
rafalst36
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Cześć,
Wykonałem przelew z jednego banku do drugiego na kwotę A + B.
Kwota A - na spłatę bieżącej raty kredytu)
Kwota B - na spłatę karty kredytowej
Sęk w tym, że pomyliłem nr rachunku i zamiast na rachunek główny, przelałem bezpośrednio na nr rachunku do bieżącej spłaty kredytu. W efekcie tego ratę mam spłaconą, a na tym rachunku widnieje saldo z kwotą B, a karta kredytowa pozostaje niespłacona.
Do wcześniejszej spłaty jest inny nr rachunku.
Zapytałem w banku i twierdzą, że nie można tego odkręcić, nie ma takiej możliwości. Wymagalność raty jest dopiero na 01.03., tak więc przez miesiąc czasu pieniądze są poza moją i banku dyspozycją. Przecież świadomie bym sobie ich nie blokował, a jakbym chciał nadpłacić to bym użył prawidłowego nr rachunku (o ile bym się nie pomylił
)
Jakieś rady w tej sprawie?
Próbować w oddziale? Składać pismo o zwrot nadpłaty?
Wykonałem przelew z jednego banku do drugiego na kwotę A + B.
Kwota A - na spłatę bieżącej raty kredytu)
Kwota B - na spłatę karty kredytowej
Sęk w tym, że pomyliłem nr rachunku i zamiast na rachunek główny, przelałem bezpośrednio na nr rachunku do bieżącej spłaty kredytu. W efekcie tego ratę mam spłaconą, a na tym rachunku widnieje saldo z kwotą B, a karta kredytowa pozostaje niespłacona.
Do wcześniejszej spłaty jest inny nr rachunku.
Zapytałem w banku i twierdzą, że nie można tego odkręcić, nie ma takiej możliwości. Wymagalność raty jest dopiero na 01.03., tak więc przez miesiąc czasu pieniądze są poza moją i banku dyspozycją. Przecież świadomie bym sobie ich nie blokował, a jakbym chciał nadpłacić to bym użył prawidłowego nr rachunku (o ile bym się nie pomylił
Jakieś rady w tej sprawie?
Próbować w oddziale? Składać pismo o zwrot nadpłaty?