Spłata spadku.. jak to zrobić..!!

• Autor wątku Autor wątku bubusny
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bubusny

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Cześć
Mam takie pytanie a dokładnie parę pytań, Mam prawo mocny wyrok sądu o spłacie 1/2 części spadku na rzecz mojej Siostry i to jest Ok, ale sprawa się skomplikowała bo umarła wczoraj... a spłata musi być dokonana do 14 listopada bo za każdy miesiąc mam 13% i jak to zrobić jej syn ma upoważnienie do odebrania Kasy z poczty... więc pytanie brzmi czy mogę wysłać tą kase i bedzie wszystko w porządku? dodam że Siostra Ma męża i 2 synów więc nie wiem jak dokonać tej spłaty na kogo ? teraz proszę o pomoc jak najszybciej i dziękuje z Góry.

Ostatnia edycja:
13% miesięcznie? To już lichwa i jest zakazane przez prawo.
Ja próbowałbym złożyc całą kwotę do depozytu sądowego. Nie wiadomo przecież kto dziedziczy po zmarłej siostrze...

Ostatnia edycja:
pytanie za 100 punktów takie mnie naszło a jak by wysłać tą kasę pocztą na 3 osoby które maja prawo do dziedziczenia po Zmarłej i one odbiorą tą kasę razem? czy to nie załatwia jakoś sprawy? przecież to nie mój biznes jak oni siępodzielą..., ale proszę o inne propozycje jak rozwiązać tą sprawę... bo nie mam zielonego pojęcia jak sobie z tym poradzić... i przerażaja mnie te odsetki jak nie rozstrzygnę tego do 14

Powrót