spłata zadłuenia za nieopłacone faktury od operatora

• Autor wątku Autor wątku ruukiaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

ruukiaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam serdecznie. raz już miałam stosowność prosić o pomoc w tej sprawie jednak sprawa utknęła i zawisła w powietrzu. Już tłumacze. Po roku ciszy otrzymałam pismo od operatora za nieuregulowane płatności. Miałam niesamowite problemy finansowe i nie mogłam sytuacji rozwiązać, a bank nie chciał udzielić mi pożyczki na ten cel ze względu na to że prawdopodobnie operator zgłosił mnie do biku. w tej chwili, po rocznym upomnieniu, mam do zapłaty kwotę na 1800zł. Jestem na zasiłku i absolutnie nie wiem co robić.
Czy mogę ubiegać się o rozbicie zadłużenia na raty? czy jakikolwiek bank udzieli mi pomocy w takiej sytuacji? jestem zrozpaczona i naprawdę nie mam możliwości w tej chwili zdobycia takiej gotówki, a nie zależy mi na niczym innym jak na uregulowaniu tego długu. Bardzo proszę o pomoc

Witam serdecznie.
Spróbuj sie dogadać z operatorem sieci, przedstaw mu swoją sytuacje finansową .
Poproś o rozłożenie na raty

Prawdopodobnie tak własnie będę musiała zrobić, co niestety nie zmienia faktu iż operator zazwyczaj (z tego co zdażyłam 'poczytać') nie jest przychylny do takich rozwiązań. spróbuję zwyczajnie uciułać kasę (mam nadzieję że nie pociągnie to za soba dodatkowej zwłoki) i spłacić zadłużenie. co nie jest proste bo właśnie to by nastapiło gdybym tylko miała możliwość zaciągnięcia pożyczki.

Czy żaden z banków nie pomaga osobą w takiej sytuacji?
to przerażające, nie wiem co zrobię gdy przyjdzie mi spłacać komornika, sprawę sądową...

Witam.
Nie wiem w jakiej sieci jesteś ale, na początek zawoła sobie ileś procent zaległej kwoty, a resztę rozłoży na raty.

Za co faktury i za jaki okres? Co do BIK-u to operatorzy nie mają możliwości dodawać tam coś, to jest tylko bankowy rejestr (i SKOKi też mają dostęp)

faktury miesięczne wynikające z umowy z operatorem za okres 19.102011 do 19.01.2012 + odsetki.

Zastanawiam się dlaczego w takim razie nie otrzymałam kredytu gotówkowego mimo pełnej zdolności kredytowej? Domyślam się że właśnie to było przyczyną, a jak nie trudno się domyślić chciałam wziąć kredyt aby uregulować tę należność gdyż jednorazowo nie byłam w stanie.

W tej chwili sporządziłam pismo na podstawie dokumentu znalezionego w internecie o rozłożenie nalezności na raty, zobowiązałam się do konkretnej ilości rat w okreslonej wysokości, wykonałam pierwszą wpłatę a potwierdzenie przelewu dołączyłam do wniosku. Zaznaczyłam też że zalezy mi na jak najszybszej spłacie zadłużenia więc ' Zobowiązuję się do spłaty w ratach w/w wysokości lub większych co spowodowałoby szybsze spłacenie należności. ' Uargumentowałam to cięzką sytuacją rodzinno-finansową (tak jest w rzeczy samej) i modlę się tylko o to aby Operator był wyrozumiały. Wierzę że im również zależy na tym aby zwyczajnie odzysakć należne im pieniążki i w związku z tym przychylą się do mojej prośby.

pozdrawiam i dziękuję za każdą z powyższych, jak i za ewentualne późniejsze odpowiedzi.

BlackDevil napisał:
Za co faktury i za jaki okres? Co do BIK-u to operatorzy nie mają możliwości dodawać tam coś, to jest tylko bankowy rejestr (i SKOKi też mają dostęp)

br i bik to typowe bazy bankowe, skoki praktycznie nie korzystają z br, nie mają nawet bezpośredniego dostępu do br tylko inną drogą

ruukiaa napisał:
faktury miesięczne wynikające z umowy z operatorem za okres 19.102011 do 19.01.2012 + odsetki.

Zastanawiam się dlaczego w takim razie nie otrzymałam kredytu gotówkowego mimo pełnej zdolności kredytowej?

mogli Cię wpisać do ERIF, KRD, BIG Infomonitora, z każdej bazy można zamówić raport darmowy przez internet

spróbuj w skoku, powodów odmowy może być wiele, słaby scoring, brak historii kredytowej, poszłaś do nieodpowiedniego banku i mógłbym tak wymieniać wiele

ps. doczytałem ze jesteś na zasiłku więc gdzie TY widzisz pełną zdolność kredytową ?

Ostatnia edycja:
Powrót