Spłata zasądzonej kwoty

• Autor wątku Autor wątku krismen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krismen

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Zgodnie z postanowieniem sądu zasądzono mi na rzecz wnioskodawczyni kwotę tytułem spłaty . Nie podano terminu . I tu moje pytanie -kiedy ? -rozumiem że jak najprędzej -lecz to dość lużne określenie .Dodam jeszcze iż wnioskodawczyni nie wniosła o odsetki za zwłokę i w postanowieniu sąd o tym nie pisze.Nie jest to mała (jak dla mnie) sumka ,a wnioskodawczyni "straszy mnie komornikiem" a nie wspomina nic o zabraniu z lokalu swojego mienia własnego .I tu moje drugie pytanie- jak wymóc zabranie rzeczy ?

krismen napisał:
Nie podano terminu
Czyżby? Sprawdż wyrok
krismen napisał:
wnioskodawczyni nie wniosła o odsetki za zwłokę i w postanowieniu sąd o tym nie pisze
Więc odsetki nienależne.
krismen napisał:
"straszy mnie komornikiem"
Musi uzyskać klauzulę a jak nie ma terminu? Straszy.
krismen napisał:
I tu moje drugie pytanie- jak wymóc zabranie rzeczy ?
Napisz pismo określ termin odbioru, ostrzeż, że po tym terminie będziesz naliczął opłatę za magazynowanie, lub utylizujesz i wyślij zpo

Wyroku jako takiego nie dostałem , dostałem Postanowienie wraz z uzasadnieniem i niema tam mowy o jakimś terminie spłaty tak w Postanowieniu jak i w uzasadnieniu . Owszem wnioskodawczyni wnosiła we wniosku o spłatę w terminie jednego miesiąca od uprawomocnienia wyroku lecz w postanowieniu nic takiego nie jest napisane .

Powrót