spółdzielcza własność do mieszkania

• Autor wątku Autor wątku anna.st
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anna.st

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Mam pewien problem. Otuż 31.07 b.r. wchodzi w zycie ustawa, ktora pozwoli mojej mamie na przekształcenie mieszkania z lokatorskiego na wlasnosciowe. bylismy u notariusza, ktory powiedzial nam, ze do tego potrzebna bedzie zgoda mojego taty, problem tkwi w tym, ze my nie mamy od kilku lat zadnego kontaktu z nim(od 2000 roku) i niewiem czy damy rade go znalezc. notariusz poradzil nam, ze jesli go juz znajdziemy, zeby oboje przyszli do niego i zeby podpisali rozdzielność majątkową, w której tata zrzeka się praw do wkładu mieszkaniowego ktory wniesli w latach 80-tych (o ile wyrazi taką wolę ale z tym nie powinno być problemu raczej). nie jestem do konca pewna czy da rade to zrobic, bo czytalam na necie, ze rozdzielność majątkowa owszem, ale nie w sytuacji przydziału do mieszkania lokatorskiego w spoldzielni podczas trwania małżeństwa.
rodzice nie są w separacji, pewnego dnia tata sie wyprowadził (ma problemy z alkoholem) i już.
mam nadzieje ze troszke wyjasnilam sprawe. prosze o jakąś pomoc co i czy można z tym zrobić.

Czy uadało się jakoś rozsupłac ten problem? mam podobny... odpisze ktoś na tego posta?

Powrót