Spółdzielnia mieszkaniowa i wymiana instalacji w pionie

• Autor wątku Autor wątku kyoko909
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kyoko909

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, nie wiem czy w dobrym miejscu utworzyłam wątek.
Sprawa wygląda następująco: w dniu dzisiejszym na drzwiach klatki spółdzielnia przykleiła informację o wymianie instalacji wodno-kanalizacyjnej i cyrkulacji w pionach budynku. Mamy udostępnić piwinice i mieszkania. Podobno będą rozwalać ściany w kuchni lub toalecie albo w obu pomieszczeniach. Podobno po wymianie mają postawić ścianę z cegieł i tyle. Jeszcze nie wiem dokładnie bo spółdzielnia już była zamknięta i jutro dopiero pójdziemy dowiadywać się jak to ma dokładnie wyglądać. Moje pytanie brzmi czy spółdzielnia ma prawo zostawić ścianę w stanie surowym czy muszą ją przywrócić do stanu początkowego. Pod koniec lipca zeszłego roku dopiero kupiliśmy to mieszkanie, było zgłaszane telefonicze że będzie generalny remont wraz z wymianą instalacji wodno-kanalizacyjnej w trzech pomieszczeniach i wymiana drzwi. Nikt nam wtedy nie powiedział, że jest planowany taki remont a na pewno już musieli wiedzieć gdyż takich rzeczy nie decyduje się z dnia na dzień więc my ten remont generalny mieszkania wykonaliśmy i skończyliśmy go dopiero 3 miesiące temu a w sumie nawet nie bo nadal gdzieniegdzie czeka na nas wykończeniówka. Nie mamy pieniędzy na ponowny remont, zwłaszcza że braliśmy kredyt na zakup i remont mieszkania, a kuchnie mamy w zabudowie. Czy możemy się ubiegać aby to spółdzielnia po rozwaleniu ściań na swój koszt zrobiła je ponownie albo oddała nam pieniądze? Tanie to nie było, a płytki które mamy w kuchni na ścianach i wszędzie na podłodze nie są już dostępne w sprzedaży.

Powrót