L
lisiczka123
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
zwracam się z prośbą o udzielenie mi pomocy w sprawie...razem z czteroma koleżankami i ja piąta założyłyśmy 8 m-cy temu Spółdzielnie Socjalną. Na rozkręcenie działalności każda z nas wziełą kredyt z urzędu pracy w wysokości 7000zł na osobę na sprzęt potrzebny do pracy. Warunkiem umowy wziętego kredytu było bycie członkiem Spółdzielni przez rok czasu. niestety sytuacja życiowa zmusiła mnie do odejścia ze spółki. W tej chwili urząd pracy zarządał zwrotu piniędzy w trybie natychmiastowym wraz z należnymi odsetkami. Zaznaczam, że Spółdzielnia nadal istnieje i funkcjonuje. Prosze o udzielenie informacji co mogę zrobić w tej sytuacji, aby nie spłacać tego kredytu, gdzie sie z tym zwrócić. A jeżleli będę musiałą spłacać to czy mogę wyegzekwować od istniejącej spółdzielni jakieś pieniądze, gdyż cały sprzęt, który zakupiłm został na stanie spółdzielni i ja z tego żadnych korzyści nie otrzymałam. Czy jest to zgodne z prawem, że muszę spłacać kredyt, który i tak pozostał w Spółdzielni w postacji sprzętu. Moje byłe wspólniczki zastraszają mnie i twierdzą, że one zrobią wszystko abym nic nie otrzymałą i spłacała podwójnie coś czego nigdy nie otrzymałam dla siebie. Bardzo proszę o udzielenie mi odpowiedzi